Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HIT! PRVI KUVAR I LIDER KOSJERIĆA NAMESTIO POSAO ZA SVOJ MOTEL

Plaćamo ga da krka u svom restoranu!

Autor: Ivana Žigić | 29.05.2015 - 21:00:00h | Komentara: 6

Milijan Stojanić, koji je kao proslavljeni kuvar zaseo u predsedničku fotelju opštine Kosjerić, gle čuda - opštinskim parama godinu i po plaćao je mezetluke u svom restoranu „Izvor“, gde je za reprezentaciju napravio ceh od 720.500 dinara!

Dobro  unovčio  kulinarsko  umeće: Milijan  Stojanić

Dobro unovčio kulinarsko umeće: Milijan Stojanić | Foto: Vladislav Mitić

Prvi kuvar i lider Kosjerića tako se našao u sukobu interesa jer je usluge svog restorana plaćao iz opštinske kase, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije preporučila da bude razrešen funkcije prvog čoveka opštine.


Politički me progone!


Milijan Stojanić poručio je za „Alo!“ da se ne oseća nimalo krivim, te da je trošenje opštinskog novca u njegovom restoranu moglo eventualno da se podvede kao budžetski prekršaj jer „je nije u pitanju čak ni mala nabavka“.
- Nikako to ne može da bude sukob interesa i zato se sada sudim sa Agencijom. Pritom, i to što kažu da treba da budem smenjen je preporuka koja nije obavezujuća. Kao kada bih ja vama preporučio da odete u Bečiće, a vi kažete: „Ja odoh u Grčku“ - uporedio je Stojanić. Kako je zaključio, u pitanju je politički progon.

Naime, Stojanić, inače profesionalni kuvar ovenčan brojnim nagradama, postavljen je na mesto predsednika opštine Kosjerić u oktobru 2012. Samo nekoliko meseci kasnije, u januaru 2013, otvorio je motel „Izvor“ u toj opštini, što nije ni prijavio Agenciji, iako je po zakonu bio dužan da to uradi. Stojanić je i te kako iskoristio novu funkciju za dodatno sticanje novca, te je svom motelu nameštao poslove i tako uzimao opštinski novac.

- U periodu od januara do decembra 2013, na ime reprezentacije, opština je u restoranu potrošila 405.687 dinara, a od 1. januara do 15. jula 2014. još 286.681. dinar. Takođe, potrošeno je i dodatnih 28.140 dinara opštinskih para u tom motelu - navodi se u rešenju Agencije do kojeg je „Alo!“ došao.
Da stvar bude gora, sam Stojanić ne smatra da je uradio išta sporno.

- Stojanić ne smatra da je u sukobu interesa jer su cene „Izvora“ najniže u odnosu na druge hotele i restorane. Takođe, iako nije osporio da postoji poslovna saradnja između opštine i restorana, potvrdio je da zaključenih ugovora o reprezentaciji nema. On je zaključio i da ne oseća nikakvu ličnu odgovornost - stoji, između ostalog, u rešenju Agencije u koje je „Alo!“ imao uvid.

Agencija je zaključila da se Stojanić našao u sukobu interesa, te da je svoju funkciju iskoristio za sticanje koristi za sebe, zbog čega je i donela preporuku da bude razrešen.

Da je Stojanićev postupak prvenstveno najgrublji atak na poverenje građana koji su mu ukazali poverenje, ocenjuje Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“.

- Plaćati cehove koje sami napravite novcem građana, i to svojoj kafani, presedan je koji se najgrublje kosi sa Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije, što je nedopustivo za jednog predsednika opštine. Takođe, za ovaj slučaj se srećom saznalo, a ko zna šta sve još nezakonito postoji, a da i ne znamo - istakao je Spasić.

Đakonije za sladokusce

Na meniju restorana u motelu „Izvor“ nalaze se svakojake đakonije domaće kuhinje. Gosti mogu da biraju od gotovo svih vrsti predjela (pršuta, čvarci, proja, pita, sir, kajmak), preko kuvanih jela, do roštilja. U restoranu se može naručiti i pečenje, jagnjeće i praseće, koje se ne peče u restoranu, ali su za goste spremni da ga naruče. Cene su prosečne za manje gradove u Srbiji, pa tako porcija mešanog mesa košta 550 dinara.

Poslednji komentari
  • Stanko Simić Vreme: 30.05.2015 07:23h

    Agencija je bez kredibiliteta da bilo koga kontroliše. Niko nije kažnjen zbog nameštanja konkursa za radno mesto internog finansijskog kontrolora u Agenciji za borbu protiv korupcije o kome je ne baš tačno i ublaženo pisala, pistaljka.rs. Iako je državni organ koji treba da suzbija korupciju ona se koruptivno ponaša. Novom sistematizacijom radnih mesta pokušano je zataškavanje ovog skandala. Administrativni odbor Skupštine trebalo je da se pozabavi ovim slučajem, a ne da odobrava promenu sistematizacije radnih mesta i zapošljavanje lica po ugovoru na osnovu diskrecione odluke direktora. Konkretna postupanja ovog organa opstruišu napore časnih pojedinaca da se odupru i prijave korupciju. Za ovakvo stanje odgovorni su uprava i zaposleni,a posledica je načina na koji su se uposlili. Popuna ovog organa od samog njegovog nastanka do danas vršena je suprotno propisima. Agenciju u ovom sastavu treba ukinuti . Novim zakonom treba ustanoviti organ koji bi dao rezultate u borbi protiv korupcije.

  • veca Vreme: 30.05.2015 08:25h

    Brzo je poprimio tatine manira ali i maminu"sposobnost" za raspolaganjem tudjim novcem😈

  • veca Vreme: 30.05.2015 08:28h

    IHda je samo taj jedan gde bi nam bio krak. Ima ih mnoopoogggggoooooo!!!!!!!!

  • sladjana petrovic Vreme: 30.05.2015 09:31h

    da li se uopste zna da li ce i kada dobiti radnici te pate za svoje akcije koje su upisali..mislim na bivse radnike i da li neko zna ako su im podelili akciju po godini staza jesu oni sada vlasnici tih akcija jel mogu da ih prodaju?

  • Aleksa Pavlovic Vreme: 30.05.2015 20:07h

    I ako sam protivnik Milijana Stojanica sramota je to sto ste napisali da je u januaru mesecu 2013. godine Milijan otvorio Izvor sto je notorna laz... Motel Izvor postoji od 1988. godine!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP