Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČAK 13 OD UKUPNO 19 ČLANOVA VLADE NEMA SVOJ AUTOMOBIL

Plaćamo im limuzine, a oni nas vozaju

Autor: M. Keranović | 09.02.2015 - 15:52:00h | Komentara: 0

Vlada Srbije usvojila je nedavno uredbu o prodaji službenih limuzina. Kada bi se kojim čudom prodala i vozila koja voze ministre, većina njih bi na posao u Vladu dolazila gradskim prevozom! Naime, politička vrhuška, na osnovu onoga što se navodi u njihovim imovinskim kartama, nema automobile, čak ni bicikle u privatnom vlasništvu!

Čak 13 od ukupno 19 članova Vlade nema svoj automobil

Čak 13 od ukupno 19 članova Vlade nema svoj automobil | Foto: Dejan Živančević

Bez automobila u privatnom vlasništvu su, o čemu svedoče imovinske karte ministara sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, Nikola Selaković, Jadranka Joksimović, Kori Udovički, Zlatibor Lončar, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Željko Sertić, Aleksandar Antić, Rasim Ljajić, Ivan Tasovac, kao i Nebojša Stefanović, čak i Velimir Ilić.

Gašić ima „audi”, Zorana „tojotu”

Ministar odbrane Bratislav Gašić u vlasništvu ima „audi Q7” iz 2007. godine koji je kupio na lizing, ministarka Zorana Mihajlović „tojotu RAV 4” iz 2008, takođe uzetu na lizing, a ministar Srđan Verbić vozi „škodu oktaviju” iz 2001. godine. Snežana Bogosavljević Bošković, osim „juga 55” iz 2000, ima i „škodu oktaviju” iz 2011. godine. Dušan Vujović poseduje BMW X5 iz 2012. i „mercedes C320” iz 2002, a Vanja Udovičić ima „mercedes benz” iz 1985, kao i „opel korsu 1,4” iz 2008, ali i plovilo „volvo”.

Naime, od pomenutih, ministri Nebojša Stefanović i Velimir Ilić imali su jedno vreme vozila u svom vlasništvu. Međutim, u izveštaju o imovini ministra policije još od 31. januara 2013. ne navodi se „škoda oktavija” iz 2010. godine, dok se u izveštaju o imovini Velimira Ilića još od januara 2011. godine ne navodi “mercedes” terensko vozilo iz 2007. godine. Automobil u svom vlasništvu nema ni premijer Aleksandar Vučić. On je tačno pre godinu dana, odgovarajući na pitanja gledalaca o svojoj imovini, gostujući u jednoj emisiji, rekao da vozi automobil koji se vodi na njegovog brata.

Zato bi na parkingu Vlade ubuduće mogli svojim četvorotočkašima da se šire ministri Vanja Udovičić, Dušan Vujović, Snežana Bogosavljević Bošković, koji u vlasništvu imaju po dva automobila, kao i Srđan Verbić, Zorana Mihajlović i Bratislav Gašić, koji imaju po jedan auto.

Bez kola u vlasništvu Vučić, Selaković, Stefanović, Antić, Vulin, Sertić, Lončar, Ilić...

Bez kola u vlasništvu Vučić, Selaković, Stefanović, Antić, Vulin, Sertić, Lončar, Ilić... | Foto: Vesna Lalić

Razlog što je 13 članova Vlade bez svojih privatnih vozila bi mogao da bude to što su, recimo, pobornici zdravog načina života, pa su više za tabananje ili vožnju bajsom. Neki možda smatraju da boljeg prevoza od gradskog, koji uključuje i guranje, nema.
Verovatno da ima i onih koji imaju divne supruge, roditelje, braće i sestre, tetke i komšije koji su u svako doba spremni da im pozajme automobile, pa jednostavno nikada i nije bilo potrebe da kupe svoj auto. Ili možda ne žele da uskraćuju prihod taksistima. Potrebe za kupovinom privatnih automobila od kad su u Nemanjinoj i nije bilo jer su im dosad dobro služila službena vozila.

Šest godina nije seo za volan: Ivica Dačić

Šest godina nije seo za volan: Ivica Dačić | Foto: Miloš Perić

Na Dačićevom „nisanu” tona prašine


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u čijoj imovinskoj karti se ne navodi da ima automobil, nedavno je kazao da punih šest godina nije seo za volan.
- Bilo je trenutaka kad sam govorio vozaču: „Sedi ti malo nazad, ja ću da te vozim. Čak ni moj ‘nisan infiniti’ nije u voznom stanju - u garaži je, na njemu je tona prašine, izduvane su mu gume - kazao je Dačić, dok je njegov sin Luka dodao: „Tatin auto nije čak ni registrovan, mislim da mu je pre deset godina istekla registracija.”

Zato Kurc putuje vozom

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc još jednom je dokazao da je najskromniji član austrijske vlade, pošto je na bezbednosni forum u Minhen iz Beča u sredu otputovao vozom. Kurc je već ranije zaslužio simpatije građana pošto je, za razliku od prethodnika, za sva putovanja koristio ekonomsku umesto biznis klase u avionima kojima je leteo na službena putovanja, bilo da se radilo o Briselu ili daljim destinacijama. Ovog puta se za odlazak u Minhen odlučio za voz.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP