Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SINDIKAT "SLOGA"

PLan B za Železaru mora da bude javan!

Autor: Beta | 20.02.2015 - 12:55:00h | Komentara: 0

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su danas da novi plan Vlade Srbije za opstanak Železare Smederevo bude javan i da stručnjaci učestvuju u izboru najboljeg rešenje za to preduzeće.

Železara Smederevo

Železara Smederevo | Foto: RAS

- Vlada je već napravila nepopravivu grešku kada je američku kompaniju Esmark unapred favorizovala, proglasila pobednikom čak i pre raspisivanja tendera, i time ozbiljno ugrozila pregovarački proces i odvratila sve druge moguće ponude - ocenila je "Sloga" u saopštenju.
"Sloga" ukazuje da Vladin "plan B" za Železaru "ne sme biti predmet brzoplete sanacije njene političke štete i buduća meta raznih profitera motivisanih ličnim interesom koji vide isključivo u profitu od milionskih zaliha najveće srpske čeličane".
Sidnikat "Sloga" je predložio da Vlada objavi o čemu je pregovarala s Esmarkom i da li su promenjeni početni uslovi na tenderu za prodaju Železare.
 - Smatramo da uprkos svemu postoje dobra i objektivna rešenja za Železaru, a to su izgradnja linije za pocinkovani i galvanizovani lim, do proizvodnje većih dimenzija čelika koji druge čeličane izbegavaju da rade jer im uništavaju opremu i postrojenja, a to su široki i debeli limovi - predložila je "Sloga".
To rešnje je, po oceni sidnikata, teško sprovodivo bez državne pomoći, što je zabranjeno sporazumom Srbije sa EU o pridruživanju, ili bez novog kredita, što ne bi odobrio MMF od kojeg Srbija očekuje novi aranžman.
 - Nadamo se da će se ipak uz punu transparentnost naći neko rešenje i da će najgori mogući scenario biti izbegnut, a to je da na kraju svega kao država postanemo još siromašniji, bez Železare, radnih mesta, zaliha sirovina i bez budućnosti da ikada pokrenemo industriju u Srbiji", saopštila je "Sloga".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP