Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! EKSKLUZIVNO SAZNAJE

Plate i penzije biće veće za 30 odsto!

Autor: M. Medenica | 01.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 14

Ono o čemu je premijer govorio kao o mogućnosti i zvanično je juče potvrđeno iz Vlade - plate i penzije će zaista biti, ne samo vraćene na staro već i povećane za 30 odsto, uz mogućnost daljeg rasta do kraja godine.

Smej se i kad ti  do smeha nije!!

Smej se i kad ti do smeha nije!! | Foto: RAS

- Jednostavno, pojavio se toliki višak novca u budžetu da nekako moramo da ga potrošimo, pa smo, osim velikih ulaganja u poljoprivredu i privredu, odlučili da značajan deo novca preusmerimo na plate i penzije, s čim se saglasio i MMF nakon uvida u situaciju.

Šta više, savetovali su nas da idemo sa još većim povećanjem, mada je to trenutno nerealno, jer bi sasvim sigurno proizvelo neželjeni efekat šoka kod starije populacije - potvrđeno nam je u Nemanjinoj 11, uz napomenu da će od danas struja pojeftiniti za 10 odsto, a ne poskupeti, kako je najavljivano, baš kao i osnovne životne namirnice, što će takozvanu potrošačku korpu učiniti najjeftinijom u regionu.

Jednako lepe vesti stižu i iz Narodne banke Srbije, tačnije, od guvernerke Tabaković lično, koja je u pisanoj izjavi, dostavlenoj medijima, najavila drastičan pad evra od danas, odnosno, uvođenje takozvanog virtuelno-hologramskog kursa koji će evropsku monetu gotovo izjednačiti sa dinarom.

- Od danas će za 1.000 dinara moći da se kupi 950 evra, mada građanima savetujem da prodaju evre i kupuju dinar koji će i u narednom periodu jačati, do granice kada će za jedan dinar moći da se kupi evro i po - naglasila je guvernerka, uz napomenu da je Centralna evropska banka već negodovala zbog najavljenih mera, strahujući za sudbinu evra, ali da NBS zasigurno neće podleći pritiscima i odustati od renesanse domaće valute.

Poslednja u nizu zaista fantastičnih vesti jeste i ona da se Srđan Verbić od danas pridružuje štrajku prosvetara, podržavajući njihove zahteve u potpunosti, pa čak i onaj o njegovoj ostavci.

- Prosvetari su u pravu, od danas sam s njima u štrajku, sve do ispunjenja zahteva i moje ostavke - istakao je ministar obrazovanja.
Za kraj, vest koja je upravo stigla - ako vas je sve navedeno obradovalo - izvinite, aprilililili...
Poslednji komentari
  • zara Vreme: 01.04.2015 07:55h

    Lepo bi to bilo! Ali to je APRILILIIII !!

  • 2389 Vreme: 01.04.2015 08:12h

    априлилилилилили

  • Dr Iggyy Vreme: 01.04.2015 08:49h

    Kako je dobar Prvi april!? Svaka mu čast, živeo!

  • samo se ponadajte Vreme: 01.04.2015 09:06h

    radnje i radionice se zatvraju a vi se nadajte za vece plate, moze iz kredita MMF ali ga sami i vracajte.Ne postoji bezobraznija ekonomija u svetu od ove nase sa ovakvom skupocom i podvalama.

  • Teodora Vreme: 01.04.2015 09:29h

    Nije ovo nikakvo iznenađenje, jer vučić i njegovi od početka vode državu po principu aprilililili! Za vučića je svaki dan 1. april.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP