Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPOVEST JELENE (26), BEOGRADSKE PLESAČICE ISPOD ŠATRI U GUČI

Plesom do
diplome lekara!

Autor: Biljana Nenković | 08.08.2013 - 10:00:00h | Komentara: 23

Zelenooka plesačica plave kose i blago preplanulog tela uvija se u taktovima truba ispred jedne od mnogobrojni šatri u Guči mameći goste. U crnim, uskim helankama, grudnjaku i vrtoglavo visokim potpeticama čeka prvi mrak i počinje svojim telom da vrti mozak muškim saborašima u Dragačevu. Kaže da se zove Jelena, da ima 26 godina i da skuplja pare za školarinu jer je student treće godine medicine.

Jelena studentkinja stiptizeta Guća 2013

Za noć plesa može da zaradi i do 200 evra 

Jelena studentkinja stiptizeta Guća 2013

Jelena sa koleginicom baca goste na kolena

“Ovako mogu sebi da priuštim studiranje. Jednog dana biću doktor, a želja mi je da specijalizujem pedijatriju”

- Koleginice su me nagovorile da dođem u Guču. Radim po klubovima gde se plaća samo dnevnica od oko 50 evra, a ovde ima i bakšiša koji je bonus zarada. Za noć plesa može da se zaradi i do 200 evra - kaže Jelena, pristajući da s nama priča o svom angažmanu u pauzama plesanja oko stolova, ali ne želi da nam kaže puno ime.

Jelena studentkinja stiptizeta Guća 2013

Njen ples sa još jednom koleginicom počinje u dnu šatre. Polako se, od šipke do šipke, približavaju početku šatora gde se već okupljaju znatiželjni posetioci sabora u Guči, vadeći fotoaparate i mobilne telefone. Pojedini već ulaze pod šatru i uz piće i jelo očekuju vrući ples ove plavuše.

Jelena studentkinja stiptizeta Guća 2013

- Muškarci vole da im lepa žena igra oko stola. Tako je svuda, ne samo u Srbiji. Moj posao je samo da igram i ništa više da se razumemo... Pravilo je da oni koji imaju manje, više daju. Gosti iz inostranstva, iako su im novčanici deblji, retko se hvataju za džep - dodaje Jelena.

Posle pola sata uvijanja i igranja pala je i prva hiljadarka u grudnjak. Nasmejana, dodaje da je počela da se bavi plesom po klubovima još u srednjoj školi. Živi privatno sa majkom, koja je, kako kaže, ostala bez posla pri vojsci, a da bi preživele teška vremena morala je nekako da zaradi novac. Ples je bio izbor, jer je mogla da radi vikendom kada nije išla u školu.

Jelena studentkinja stiptizeta Guća 2013

- Tražila sam posao i u firmama, ali sa platom koju su mi nudili nema šanse da se plate računi i preživi. O plaćanju troškova na fakultetu koji za jednu godinu iznose dve hiljade evra nema ni govora. Ovako mogu sebi da priuštim studiranje. Jednog dana biću doktor, a želja mi je da specijalizujem pedijatriju i radim sa decom - kaže Jelena.

Jelena studentkinja stiptizeta Guća 2013

U Guči danas počinje takmičenje trubačkih orkestara

Takmičarski dan, a uveče Lukas!
U Guči danas počinje takmičenje trubačkih orkestara. U 16 sati ispred Centra za kulturu počinje takmičenje mladih orkestara, a u 20 sati na pozornici na stadionu međunarodno takmičenje orkestara iz inostranstva. Koncert Ace Lukasa počinje u 23 sata na stadionu u Guči.

Poslednji komentari
  • Dule Vreme: 08.08.2013 10:50h

    Eto, ovakve osobe će nam biti doktori, strašno. Mi bi trebali da se sažalimo na ovu priču? Mogla je 1000 drugih pristojnih poslova da radi. Užas! Imam ćerku i kad samo pomislim da postoji mogućnost da se pretvori u ovako nešto muka mi je.

  • dusanka Vreme: 08.08.2013 11:27h

    vremena su izuzetno teska , ako je to istina neka istraje ali ne zaboravimo da su i doktorske plate male pa ce mozda i kasnije morati dodatno da zaradjuje. Osvrt na sandale ,uzasne su.

  • Učenjem do titule... Vreme: 08.08.2013 11:40h

    Treća godina medicine u 26. godini. Sjajno, da je učila ne bi sigurno igrala oko šipke, već bi još pre dve godine završila fakultet u roku, a inače traje 6 godina. I naravno ne bi plaćala, već bi bila na budžetu. Ja imam 36 godina i završila sam medicinski fakultet, specijalizaciju, stekla titulu magistra i doktora nauka i imam dvoje dece. Ali učila sam noćima i danima. Nije u redu da obmanjujete javnost glupostima i praznoglavim jeftinim devojkama. Napišite neki članak o pametnim devojkama. A ne samo o pozerkam, sponzorušama i starletama na plažii ili pored bazena. Jadna je Srbija koja to gleda. Krenuli ste pogrešnim putem. Džabe pišem, kada ionako nikada ne objavljujete realne komentare, ali nebitno, sada mi je lakše. Ponosna sam na svoj uspeh sada još i više. Odlična reklama za neuspealu sponzorušu,, sada će neko i da joj plati da ugradi konačno silikone svuda...

  • Vida Vreme: 08.08.2013 14:26h

    Ovome nam je doprineo tv pink, kursadjie, farma, vb. Jak ce ova da bude doktor i majka koja vaspitava decu!

  • kolega Vreme: 08.08.2013 14:49h

    sve je ovo "lepo", tj. za kritiku, ali ne mogu da se složim sa gospodinom Duletom da ima "1000" drugih poslova, nek proveri malo bolje tu informaciju, a moj savet mu je da počne da prikuplja novac za školovanje svoje dece, ako želi da ih poštedi ovoga. Što se tiče starije koleginice, moram da napomenem da današnji uslovi studiranja, kao i današnje medicinske studije nisu iste kao u njeno vreme, bilo bi pošteno reći, pa onda tek mogu da se pridružim kritikama. Ne dopada mi se način na koji mlada koleginica zaradjuje novac, ali podržavam to što ga ulaže u obrazovanje, to bi ipak trebalo poštovati (ako imamo još imalo poštovanja prema svojoj zemlji i svojim stručnjacima)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP