Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USIJALO SE ZA BIVŠU VLAST U TOPLIČKOM OKRUGU

Pljušte zatvorske kazne za demokrate

Autor: | 03.08.2013 - 00:02:00h | Komentara: 0

Bivši načelnik Topličkog okruga, koji je pre nekoliko meseci smenjen sa funkcije, u prvostepenom postupku nepravosnažno je osuđen na tri meseca zatvora po privatnoj tužbi bivšeg radnika ove službe Velimira Zečevića.

Srđan Jordačijević

Srđan Jordačijević

U obrazloženju presude se kaže da je Jordačijević sprečio Zečevića da iskoristi pravo na podnošenje pravnog sredstva žalbe, tako što je primio njegovu žalbu, a nije je zaveo prijemnim štambiljem Okruga, a zatim je i sakrio je. Time je po mišljenju suda izvršio krivično delo povreda prava na podnošenje pravnog sredstva. Jordačijeviću ovo nije prva presuda i on je početkom februara ove godine, takođe, nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od osam meseci uslovno.

Boban Lepojević

Boban Lepojević

Inače, ovo je treći visoki funkcioner koji je osuđen ili su postupci u toku za više krivičnih dela za koja se sumnja da su ih počinili. Pored Jordačijevića, koji je bio član Glavnog odbora DS-a u Prokuplju, pre dva dana nepravosnažno je zbog zloupotrebe položaja na dve godine zatvora osuđen Boban Lepojević, bivši predsednik opštine i aktuelni predsednik Okružnog odbora demokrata.

Milan Arsović

Milan Arsović

On se tereti da je u periodu kada je bio stečajni upravnik u fabrici mineralne vode „Milan Toplica“ u Tularu oštetio preduzeće za više od 1,7 miliona dinara. Pre nešto više od mesec dana Više javno tužilaštvo u Prokuplju podiglo je optužnicu i protiv bivšeg predsednika opštine Prokuplje Milana Arsovića (DS), zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u vreme kada je bio na funkciji predsednika opštine prilikom nabavki i montaže dečijih igrališta na tri lokacije u Prokuplju. Ukupna vrednost ugovorenih nabavki iznosi 9. 308. 784 dinara, što je na dan zaključenja ugovora, 04. aprila 2012. godine, iznosilo više od 83. 000 evra.
Osumnjičene demokrate tvrde da se radi o političkom progonu.Ljubiša Mitić

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP