Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROVOKACIJA?

Po Novom Sadu izlepljeni plakati
"Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu"

Autor: Beta | 28.01.2013 - 10:25:00h | Komentara: 6

Plakati na kojima piše "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu", koje je potpisala Vojvođanska partija, osvanuli su danas u Novom Sadu.

Na pojedinim mestima ovi žuto-plavo-zeleni plakati prelepljeni su preko plakata stranke Treća Srbija koja se zalaže za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Vojvođanska partija poslala je saopštenje u kojem je navela da neće
dozvoliti da se ponovi 1988. godina, kada je u Novom Sadu organizovana
takozvana jogurt-revolucija i kada je praktično ukinuta široka autonomija Pokrajine.

Zastava Vojvodine

Zastava Vojvodine | Foto: Beta

"Vojvodinu niko ne treba da uči šta su joj jezik i pismo, koji joj je glavni grad, kada je doživela procvat, a kad sunovrat. Vojvođanska zemlja nije na prodaju! Borićemo se za svoj identitet i prava svim raspoloživim demokratskim sredstvima jer je to obaveza naše generacije", poručila je Vojvođanska partija.
Ta stranka je navela da se zalaže za ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine u složenoj zajedničkoj državi, i za donošenje novog Ustava u kojem će Vojvodina biti definisana kao republika u sastavu složene države Srbije.
Takva Vojvodina će imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na raspolaganje sopstvenim resursima, imovinom i prihodima, kao osnovom za ekonomski oporavak i ulazak u EU, piše u saopštenju koje se završava parolom "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu!"
Vojvođanska partija je članica Četvrte vojvođanske konvencije, koja je aprila prošle godine donela Deklaraciju "Vojvodina Republika". Njome se promoviše ideja formiranja "Savezne Republike Srbije" koju bi ravnopravno činile Srbija i Vojvodina.
Na čelu Vojvođanske partije je Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine.
 
Poslednji komentari
  • Bata Vreme: 28.01.2013 11:07h

    Hitna intervencija skupstine i ukidanje ovog Titovog gadurluka od autonomne pokrajine Nakon toga zakon i novcane kazne za takva antidrzavna delovanja Ne treba cekati Mora se tako, jer u srbiji ima puno prodanih dusa

  • srbin novi sad Vreme: 28.01.2013 11:56h

    pod hitno pronaci i pohapsiti pocinioce a onda ih dobro ispitati ko ih i koja druga drzava finansira i pomazejer tako je pocelo na kosovo pa misle da moze tako i u srpskoj vojvodini?! malo morgen kome se ne svidja u drzavi srbiji neka ide tamo gde mu je bolje vise nema igranja macke i misa dosta je bilo!a znam da ovde hrvati imaju upletene prste a to moze svako postaviti nije neki tezak zadatak! brzo cemo to otkriti

  • derim Vreme: 28.01.2013 12:05h

    krenulo je.

  • anazg Vreme: 28.01.2013 12:29h

    demokratsko pravo da to naprave...a da,vi baš s demokracijom niste na TI...

  • JA Vreme: 28.01.2013 12:54h

    Ovaj sto kaze da zna sta je Vojvodina, taj laze, i sto kaze identitet da zna, isto prica neistinu...ovu oblast je ukazom dodelila kraljica Hazburgovaca Srbima, ne tamo nekim kvazi "vojvodjanima"(pisem malim slovom, zato sto to ne postoji)...sve su to ubaceni doseljenici iz kasaba Like i Dalmacije, ne mislim na nase Krajisnike...dosli ovde da rovare...po zakonu odmah ukinuti sve sto je dozvoljeno...ne laje ker radi sela, nego radi sebe, fali njima da kradu i uzimaju bednom narodu...pa bi on izvrsnu i zakonodavnu vlast....Dacicu hapsi NACISTE i FASISTE.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP