Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŽIVELI OD NAKNADE ZA KOBNU BOLEST

Pobedili leukemiju, ali sad umiru od gladi!

Autor: Gane Đorđević | 15.04.2015 - 13:24:00h | Komentara: 2

Bračni par Atanasov iz Svrljiga, koji s troje dece živi u iznajmljenom dvosobnom podrumu, od sledećeg meseca više neće imati redovna primanja. Oni će u maju izgubiti pravo na 9.500 dinara državne pomoći, koju su zaslužili pre dve godine, kada se 11-godišnji Filip razboleo od leukemije?!

Roditelji izgubili poslove, sin Filip srećom pobedio opaku bolest, a sad im država ukinula pomoć

Roditelji izgubili poslove, sin Filip srećom pobedio opaku bolest, a sad im država ukinula pomoć

- Lekari kažu da je Filip pobedio leukemiju. Rekli su da ne brinemo, bar u naredne četiri godina, kada bi opaka bolest mogla ponovo da se vrati. U tom slučaju opet bi imali pravo na pomoć za tuđu negu koju nam je država ukinula kada je naš sin prezdravio - uplakano kaže Suzana (37), majka bolesnog dečaka koga njen drugi suprug Neobojša (41) gleda kao svog sina.


Srbijo, pomagaj!

Atanasovima je potrebno sve, odeća, obuća, hrana, pristojan smeštaj. Svi koji žele da pomognu svoje priloge mogu da uplate na žiro račun 325 930080003283 626 kod OTP banke. Za sve bliže informacije pozovite Tanju Lazarević iz Udruženja dece ometene u razvoju opštine Svrljig na telefon 064 4277634.

Pored Filipa, Suzana s Nebojšom ima još dvojicu sinova, trogodišnjeg Aleksu i godinu dana starijeg Andreja. Ona je pre nekoliko godina izgubila stalan posao šnajderke u jednoj firmi trikotaže. Otkaz je dobila u devetom mesecu trudnoće. Bez posla je i njen suprug, otkako je zatvoreno lokalno preduzeće za popravku puteva.

- Poslednje dve godine izdržavao nas je Filip. Živeli smo od naknade za njegovu leukemiju - jecajući priča Suzana. Atanasovi sem brige i troje dece nemaju drugu imovinu. Čak ni podrum u kome stanuju nije njihov. Da ne bi spavali napolju, dobili su ga na korišćenje od jednog njihovog poznanika.

Izdržavao  porodicu: Filip (11)

Izdržavao porodicu: Filip (11)


- Ovde je sve vlažno i tmurno, ali Bogu hvala, bar nismo na ulici. Da nam nije komšija ne bismo imali šta da jedemo - jada se nesrećna žena.

Bračni par Atanasov godinama pokušava da pronađe stalan posao, ali to ide veoma teško, jer žive u jednoj od najnerazvijenijih opština u Srbiji. Nebojša povremeno vozi taksi mada će ovde ljudi pre ići peške nego što bi za jednu vožnju izdvojili par stotina dinara. Kad dođe sezona, onda nadniči kod lokalnih gazda za mizernu platu. Njegova supruga takođe ne bira posao.
Poslednji komentari
  • neko Vreme: 15.04.2015 18:17h

    Vucic i kompanija su nas dovde doterali, a svetu prikazuju kako se bore za svoj narod, ovde covek ako ostane bez posla moze komotno da umre skroz smo degradirani..

  • ljiljana Vreme: 16.04.2015 08:12h

    mogla bi kraljica Seka da se osvrne na običan narod i pomogne ovoj hrabroj porodici...dajte sms za pomoć,ova deca su divnaaaaa.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP