Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAOS U VALJEVSKOM OBDANIŠTU

Pobuna roditelja protiv direktora

Autor: | 03.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Pobuna roditelja protiv Zlatomira Markovića, direktora Predškolske ustanove „Milica Nožica“ u Valjevu, izbila je u trenutku, kada je prošlog utorka na sastanku sa radnicima, saopštio da većina neće raditi u vrtićima na istim pozicijama gde su do tada radili. Kako tvrdi Veljko Savić, jedan od roditelja, direktor Marković je radnike te ustanove „razbacao“ kako je njemu palo na pamet, bez ikakvog razloga.

Protest roditelja

Protest roditelja | Foto: RAS

- Moje dete ima pet godina i ide u stariju vaspitnu grupu i trebalo bi da ima dva stalna vaspitača, koji se u principu ne menjaju, osim u vanrednim okolnostima. U decembru prethodne godine, u penziju je otišla jedna vaspitačica, a ostala je druga koja je sa tom grupom od početka i stigla je nova koja se tada prvi put pojavila u životima te male dece. Ona je sada ostala, a zamenjena je ona koja je duže sa decom. Nije mi jasno zašto nije obratno. Dete mi je juče došlo iz vrtića utučeno i stalno pita za svoju vaspitačicu Maju - žali se roditelj Veljko Savić.


„Alo!“ je kontaktirao i sa direktorom ove ustanove Zlatomirom Markovićem, koji je objasnio da je godinama uobičajena praksa da se vaspitači i medicinske sestre zaposlene u ustanovi, shodno potrebama posla, a u skladu sa unutrašnjom organizacijom, premeštaju iz jednog u drugi objekat.

- U vaspitnoj grupi uvek ostaje po jedan vaspitač na kojeg su deca već naviknuta, kako te promene ne bi uticale na mališane. Od 220 vaspitača i medicinskih sestara koje brinu o najmlađima, njih 44 premešteno je u neki drugi objekat ove ustanove, što je urađeno u skladu sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju - tvrdi ovaj direktor za “Alo!”.
Roditelj Veljko Savić objašnjava koliko je neophodno da se ovakva greška što pre ispravi.

- Ovakva promena se radi u etapama, kada vaspitači izvedu grupu do kraja, tada je najbezbolnije. Dakle, ne tražim radikalnu smenu direktora, to je unutrašnja stvar i u to ne ulazim, ali molim za ispravku greške koja je nastala, verujem, njegovom voljom - kaže ovaj roditelj. Snežana Ivaneža
Poslednji komentari
  • Plazma Vreme: 03.09.2014 08:19h

    U srbiji je bitna funkcija, fotelja, partijska knjižica. Deca nisu bitna... I onda se čudimo što svi beže...

  • Laki Vreme: 03.09.2014 09:57h

    Čudi me samo kako roditelji nisu reagovali kad kad je predhodna direktorka isto to radila,ili tad nisu imali ko da ih organizuje? Ovo je samo priprema za školu. Onda će tražiti da biraju učitelje i nastavnike,pa će onda tražiti da i ocenjuju,ako se pak prosv.radnik usprotivi tražiće promenu,a ako im direktor ne izađe u susret krenuće sa anonimnim prijavama punim izmišljotina.Ovo pišem i kao roditelj i prosvetni radnik. Deca što pre treba da se naviknu na promene,jer tako je u životu: Bitno je da su vaspitači koji rade sa decom stručni i školovani . A za decu je pogubno samo menjanje roditelja,a nažalost sve više je takvih porodica.

  • Senka Vreme: 03.09.2014 14:36h

    Svuda je isto... Direktorima su data ogromna ovlašćenja ...mogu da rde šta žele u ime zakona ali najcrnje je to što su oni samo igračke u rukama lokalnih moćnika čija naređenja izvršavaju zarad političkog ili nekog ličnog revanšizma... Govorim iz ličnog ishustva... >Tužno. sramotno i ne daje nadu da će ova zemlja ikada napred,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP