Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA VOŽDOVCU, U ODŽACIMA I KOSTOLCU

Počela predizborna tišina!

Autor: Tanjug | 13.12.2013 - 07:32:00h | Komentara: 5

U beogradskoj opštini Voždovac, u Odžacima i Kostolcu u ponoć je počela predizborna tišina, pred lokalne izbore u tim mestima, zakazane za nedelju, 15. decembar.

Glasanje na izbornoj skupštini DS / Foto: Oliver Bunić

Ilustracija / Foto: Oliver Bunić

 
Predizborna tišina će trajati do nedelje, u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.

Na izborima na Voždovcu učestvovaće 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.

Predsednik Opštinske izborne komisije na Voždovcu Zoran Lukić rekao je Tanjugu da će tačan broj birača u toj beogradskoj opštini biti poznat danas, jer će nadležno ministarstvo dostavi tačan i konačan broj glasača.
Izborna mesta, njih 86, biće otvorena od 7 do 20 sati.

Skupština opštine Voždovac ima 56 odbornika, a na voždovačkim izborima "nadmetaće se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Na voždovačkim izborima nastupiće i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".
Na lokalnim izborima u Kostolcu učestvovaće sedam izbornih lista čiji predstavnici će se boriti za naklonost 11.573 birača.

Građani će moći da glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama, a biračka mesta će biti otvorena od 7 do 20 sati.

Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca glasaće i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

Na izborima će učestvovati liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci mogućnost da glasa imaće oko 27.000 birača, koji će moći da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DS S i Dveri, SPS-a, Grupe građana Zadružni blok i LDP-a.

Bira se 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači će izaći na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.

Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije Danila Šćepanovića, to telo je završilo svoj posao u vezi sa pripremom izbora.

Šćepanović veruje da će izbori proteći u skladu sa zakonom, a kako je rekao, siguran je da će, kada je reč o meštanima, sve proteći u najboljem redu.
On je apelovao na ljude koji dolaze sa strane, a kojih je, kako je rekao, zaista mnogo, da se suzdrže od bilo kakvih provokacija.
Poslednji komentari
  • Jova Vreme: 13.12.2013 10:09h

    Haha ja glasam za ovaj Nijedan od ponudjenih odgovora.

  • Haha Vreme: 13.12.2013 10:09h

    Ja cu glasati za ove nijedan od ponudjenih odgovora.

  • Goran Vukicevic Vreme: 13.12.2013 19:11h

    Pre 2-3 dana na moja vrata su zakucali volonteri Beogradske Inicijative...koji su me prijatno iznenadili. Gradjanin sam grada Beograda vec 4-5 godina, nikada nisam izasao na glasanje...cak mi je i ujak u SNS koji se pre par godina kandidovao i za odbornika grada Beograda. Slagao sam ga da sam glasao zbog njega ali ni to nisam uradio. Volonteri su me iznenadili samo zbog par stvari...kada su zakucali na moja vrata nisu rekli samo mi smo volonteri itd...i ostavili mi poklon kao ostali omladinci raznih stranaka...vec su me iznenadili samim tim sto su postavili jedno zanimljivo pitanje: "Da li imate neki problem u vasoj opstini, koje bi hteli da nam kazete?". Svidja mi se i sto se bore sa problemima sa parking servisom i komunalnom policijom, jer ja sam platio u Brace Jerkovica gde zivim 2-3 puta po 5000 din. kaznu zbog parkiranja ispred moje zgrade, sto je za mene podkradanje nas gradjanina koji sastavljamo jedva kraj sa krajem! Zato biram Beogradsku Inicijativu, razmislite i vi.

  • Sica Vreme: 13.12.2013 21:22h

    Meni kao nekome ko je uvek glasao za DS i ko je svedok tome na sta lici Beograd i sta se sve radi u njemu i kao neko kome se sve smucilo, najnormalnija je Beogradska inicijativa gde koliko vidim ljudi jednostavno rade na konkretnim stvarima.

  • Nina Vreme: 15.12.2013 01:25h

    Dok se svi bave bukvalnim podmićivanjem građana deljenjem namirnica, Ujedinjeni regioni Srbije jedini daju konkretna rešenja za probleme koji muće sve nas, bilo gde da živimo i radimo u Srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP