Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUĐUVLADINA KONFERENCIJA

Počela prva pristupna konferencija Srbija-EU! (FOTO)

Autor: Tanjug | 21.01.2014 - 09:40:00h | Komentara: 2

U Briselu je danas, nešto posle devet časova, počela prva međuvladina konferencija između Srbije i EU, čime je označen početak pristupnih pregovora na političkom nivou.

Ivica Dačić i Emanuel Baroso

Ivica Dačić i Emanuel Baroso | Foto: AP

Srbiju na konferenciji predstavljaju premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksndar Vučić, a u delegaciji su i ministar za evropske integracije Branko Ružić, šef diplomatije Ivan Mrkić, šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević i savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Đurić.


Evropsku uniju na skupu predstavljaju potpredsednik grčke vlade i šef diplomatije Evangelos Venizelos i komesar za proširenje Štefan File.

Ivica Dačić i Evangelos Venizelos

Ivica Dačić i Evangelos Venizelos | Foto: Reuters

Današnja konferencija je prilika da se razmene opšti stavovi između predstavnika EU i Srbije, da se predstavi pregovarački okvir EU, pregovarački tim Srbije i predloži kalendar sastanaka u okviru procesa skrininga.

Premijer Dačić će predstaviti uvodnu izjavu Vlade Srbije.

Na konferenciji su, između ostalih, pristutni i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić i drugi.

Posle međuvladine konferencije, Dačić i Vučić će se obratiti medijima.
Poslednji komentari
  • Mile Vreme: 21.01.2014 10:01h

    Mi da bi ispunili katoličke standarde evropske inperije Vatikana za EU, mi moramo da poubijamo pola Afrike, da ukrademo gomile dijamanata i tone zlata. Ali, sotoni ni to nije dovoljan standard! Nama je uslov svih uslova Kalendar. Ali ne kalendar kao kalendar, sa katoličkim datumima, nego da pređemo na lopatu (Čitaj: Nedaj Bože) i da se lopatamo kao Bugari i Rumuni. Dakle, da stanemo pod skute pape iz Vatikana i da uđemo u NATO (ČItaj: Katolički zemaljski paka) , pa da ubijamo ljude radi otimanja resursa...,

  • Dule Vreme: 21.01.2014 12:33h

    „Srbija je težak kandidat. I to ne samo zbog svoje prošlosti i nerešenog konflikta sa Kosovom, već i zbog komplikovane ekonomske situacije, a postoje i nedostaci u oblasti vladavine prava i jačanju političkih institucija“, objasnio je za DW Dušan Reljić koji se nalazi na čelu briselske kancelarije nemačkog Instituta za međunarodne odnose i bezbednost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP