Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VRAĆANJE U NORMALU

Počele isplate šteta osiguranicima ugroženim poplavama!

Autor: | 29.05.2014 - 13:35:00h | Komentara: 0

Kompanija Viner štediše (Wiener Stadtisće) osiguranje počela je isplatu šteta osiguranicima ugroženim poplavama, a do sada je evidentirano 365 šteta koje su procenjene na oko 305 miliona dinara.

Barič Foto: Aleksandar Dimitrijević, Oliver Bunić

Foto: Aleksandar Dimitrijević, Oliver Bunić

Procenitelji su na terenu i obilaze osiguranike koji još nisu prijavili štetu, navodi u saopštenju Viner štediše.


Kompaniji je do danas podneto ukupno 263 odštetna zahteva od strane pravnih i fizičkih lica (bez EPS-a) koja su pretrpela štetu tokom katastrofalnih poplava.


Od toga se 178 odnosi na imovinu, a 85 na motorna vozila - kasko. Ukupna procenjena vrednost ovih odštetnih zahteva je 90.179.619 dinara.


Do sada je od ukupnog broja ovih podnetih odštetnih zahteva rešeno 53 ili 20,15 odsto u visini 9.153.420 dinara, čija je isplata počela.


Od podnetih imovinskih odštetnih zahteva rešeno je 25,84 odsto u visini 2.328.091dinara, a od broja podnetih zahteva za motorna vozila - kasko rešeno je 8,24 odsto, odnosno 6.825.329 dinara.


ˇ Od strane EPS-ovih preduzeća koja su osigurana kod Viner štediše osiguranja, kroz konzorcijum sa Unika osiguranjem, podneto je devet odštetnih zahteva ukupne procenjene vrednosti 122.100.000 dinara, i ovi zahtevi će biti rešeni čim od EPS-a stigne potrebna dokumentacija, navela je kompanija. Očekuje se da će isplata šteta početi već sledeće nedelje, a ti zahtevi se odnose na lokalitete Bajina Bašta, Kragujevac, Smederevo i Veliki Crljeni.


Nezavisno od toga, ekipe procenitelja Viner štediše osiguranja su obišle na terenu osiguranike koji još nisu stigli da prijave štetu, a sa kojima postoji ugovor o osiguranju rizika od bujica, poplava i visokih voda, i ugovor o kasko osiguranju vozila, i ustanovili oštećenja od poplava kod 93 osiguranika. Procenjena vrednost ovih šteta je 92.599.692 dinara, a isplate su u toku.


Kompanija Viner štediše osiguranje izdvojila je tri miliona dinara za humanitarnu akciju Viner uz Srbiju, kroz koju će obezbediti direktnu pomoć stanovništvu ugroženom poplavama.


Akcija obuhvata kupovinu specijalnih pumpi za ispumpavanje vode iz poplavljenih kuća, i kalorifera za sušenje, i isporuku štabovima civilne zaštite u poplavljenim mestima, i više od 500 porodičnih paketa koji sadrže sredstva za higijenu i osnovne životne namirnice, za šta će biti angažovan specijalni kombi solidarnosti.


Svi osiguranici kompanije Wiener Stadtisće osiguranje sa područja oštećenih poplavama moći će da odlože plaćanje svojih obaveza za period od četiri meseca (maj-avgust), i to do 1. septembra, a zatim da ih plate na šest jednakih mesečnih rata, uz svoje redovne obaveze. Osiguravajuće pokriće važi tokom celog perioda, bez prekida.


Svim klijentima je na raspolaganju telefon za pomoć i prijavu šteta 0800 200 800 - dostupan 24 sata sedam dana u nedelji, besplatan za pozive iz svih mreža fiksne i mobilne telefonije, navedeno je u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP