Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MIKSER FESTIVAL U BEOGRADU

Počeo "Neizdrž"

Autor: Tanjug | 03.06.2015 - 21:49:00h | Komentara: 0

Nastup Ansambla Kolo večeras je u Mikser Hausu propraćen burnim aplauzima i ovacijama publike na otvaranju Mikser festivala pod sloganom "Neizdrž".

Mikserfestival

Mikserfestival | Foto: Mikserhaus

Već u kasnim popodnevnim satima posetioci su se skupljali u Savamali, četvrti u kojem se održava Mikser festival i razgledali izložbu "Black box" koja je osmišljena kao instalacija 100 umetničkih radova raspoređenih na različitim lokacijama tog dela grada, ali i pobedničke radove regionalnog konkursa "Mladi balkanski dizajneri" na novoj lokaciji festivala - Dizajn Hub-u.

Kreativni direktor Miksera Maja Lalić rekla je Tanjugu da ovogodišnji festival protiče u znaku neizdrža - osećanja koje zahvata, ne samo tim Miksera, već širu kreativnu zajednicu.

- Ovo je naš poziv da se sa stanovišta kritike usmerimo ka pružanju alternativnih rešenja za sve vrste problema koji nas muče kao zajednicu, kreativnce, arhitekte, urbaniste, umetnike... i da život u Srbiji, na Balkanu okrenemo u pravcu vizije koju svi osećamo i delimo sa kolegama iz sveta, objasnila je ona.
Poseban akcenat Mikser festivala je na konferenciji "Uputstva za humani grad" u okviru koje će biti izradjen Priručnik za uključenje građana u urbane procese grada Beograda, a koja podstiče dijalog vlasti i kritičke javnosti.

Lalić je dodala da je ta konferencija organizovana sa ciljem da građani uzmu veće učešće u rešavanju sudbine svog grada.

Na novootvorenom Open stejdžu na Miksalištu u okviru Miksera u nastavku večeri nastupiće sastav Cotton Pickers i jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičarki Ane Popović, dok su za provod u Mikser Hausu večeras zaduženi bendovi Naked i Hashima.

Mikser festival trajaće do 7. juna, a održava se na više lokacija u Savamali i ove godine okuplja oko 1.000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP