Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEMA JE

Počinje peti „Mikser“ festival

Autor: RTS | 28.05.2013 - 14:15:00h | Komentara: 0

Najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija „Mikser“, počinje danas peti put u beogradskoj Savamali, a ovogodišnja tema je „Tranzit“. Biće otvorene radionice za decu, kao i „Mikser razgovori“ - predavanja, debate, panel diskusije, u kojima će tokom šest dana učestvovati pedesetak istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti.

Mikser festival 2013

Mikser festival 2013 "Tranzit" | Foto: mikser.rs

Jubilarni „Mikser", peti po redu, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija, počinje danas u Savamali, a ovogodišnja tema manifestacije je „Tranzit".
Kao krovna tema festivala, inspirisala je ključne programske segmente - postavku vizuelne umetnosti „Kustosiranje: Doživljaj u pokretu", izložbu čiji su radovi dobijeni na konkursu za dizajnere „Dizajn u tranziciji", „Mikser razgovore" - predavanja, debate, radionice, edukativni program „Obrazovanje u tranziciji".

Radionice za decu i, naravno, žurka

Prvog dana festivala od 16 časova u „Mikser hausu" počinju kreativne radionice za decu, a od 17 sati i „Mikser razgovori" - predavanja, debate, panel diskusije otvorene za javnost, u kojima će tokom šest dana učestvovati gotovo 50 istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti.
Velika žurka povodom otvaranja počinje u 21 sat u „Mikser hausu", a prvi će nastupiti uzbudljivi slovenački džez sastav "Kar Ces Brass Band". Zatim slede "Jazzveze" i "Jazzmate".
U Travničkoj ulici na „Tuborg Depo stejdžu" nastupaju "Straight Mickey and the Boys" (21 sat), Nežni Dalibor (23 sata) i „Obojeni program" (00 sati).
Na trećoj muzičkoj bini, "Converse Get Dirty", na uglu Mostarske i Braće Krsmanovića, nastupiće mladi bendovi „Ego" iz Niša (18 sati), „Pop star" (20 sati) i "Quarterbuzz" iz Beograda (22 sata).

Šest besplatnih festivalskih dana

Radno vreme festivala, koji će trajati do drugog juna i koji je pripremio raznovrstan i zanimljiv program, radnim danima je od 17 časova do četiri ujutru, a vikendom se savamalske „kapije" otvaraju u 12 časova.
„Mikser haus", centralno mesto manifestacije radi već od 10 ujutru, pa posetioce i u prepodnevnim časovima očekuju raznovrsni sadržaji tokom šest festivalskih dana. Svi festivalski sadržaji su besplatni.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP