Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRAĐANI PRIKLJUČITE SE

Počinje velika akcija čišćenja Beograda

Autor: Tanjug | 02.04.2015 - 08:17:00h | Komentara: 2

Veliko prolećno čišćenje Beograda počeće danas, u osam ujutru, a gradski čelnici pozvali su građane da se uključe u akciju u kojoj će biti uklanjane divlje deponije, uređeni parkovi, očišćeno priobalje, grafiti i podzemni prolazi.

Beograd

Beograd | Foto: Profimedia.rs

Građani su do sada prijavili više od 500 divljih deponija i lokacija koje treba očistiti, a akcija će trajati do kraja aprila, kako bi se u maju posvetilo uređivanju prestonice.

Tokom prve sedmice biće sređene 32 lokacije u 10 gradskih opština, a biće i mnogo spontanih akcija kao rezultat saradnje sa opštinama i skupštinama stanara. U drugoj nedelji akcije čišćenja, radiće se na rubnim gradskim opštinama.

U akciji će učestvovati predstavnici Turističke organizacije Beograda, Komunalne policije, šest sekretarijata, devet JKP.

Gradski čelnici pozvali su građane i da se u što većem broju uključe u akciju, ističući da u njoj ne treba da učestvuju samo gradske službe, već da se promeni svest svih da Beograd treba da bude lepši, zeleniji i čistiji.

Kako su najavili iz Gradske uprave, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor Beokom servisa Darko Glavaš, prisustvovaće početku akcije na Voždovcu, kod okretnice u Ulici Save Maškovića.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je, za poslednji petak u maju, kada je Svetski dan komšija, nekoliko dešavanja na kojima će biti sumirani rezultati i predstavljeni planovi za naredni period.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da su slične akcije ranije postojale u Beogradu i predstavljale lepu praksu, u kojoj su gradjani masovno učestvovali.
Poslednji komentari
  • komunalac Vreme: 02.04.2015 08:45h

    Neka krenu od skupštine i vlade

  • Aleksandar Vreme: 02.04.2015 10:02h

    Pokupite za ovu akciju, neradnike koji dobijaju socijalnu pomoc, a NAJVISE prljaju moj grad, a koji su 80% slucajeva radno sposobni. Ti kojima je sve dozvoljeno, koji nemaju ni stida i srama. Ocete da vam se prikljuce gradjani koji redovno placaju svoje obaveze prema svim sluzbama i po ceni koji odokativno lupite. Mislim da ste licemerni i nevaspitani, krajnje bezobrazni i bahati. Ocu prikljucicu se akciji i davati jos vise para kada budete ocistili ledine kod OMV pumpe na Ibarskoj, na Cukariskoj padini, na velikoj nizbrdici prema Rakovici od VMA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP