Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BORAC I DALJE U MOSKVI

Počuča: Vraćam se u Srbiju da budem ministar

Autor: Alo! | 22.04.2015 - 09:02:00h | Komentara: 0

Bivši portparol PTJ-a Radomir Počuča, koji je je zajedno sa Vladom Stanićem uhapšen u Donjecku pod optužbom da je planirao atentat na dvojicu srpskih dobrovoljaca kaže da nije želeo ničiju likvidaciju. On se nada povratku u Srbiju i kaže da će jednog dana biti ministar.

Počuča i Stanić

Počuča i Stanić | Foto: Screenshot "You tube"

- Nisam planirao bilo čiju likvidaciju jer nisam takav čovek. Tokom dana provedenih u zarobljeništvu narušeno mi je zdravlje, ali obraz nije - rekao je za “Naše novine” Počuča i dodao da planira da se vrati u Srbiju.
- Odveli su nas u mračni podrum hotela. Svakodnevno, 24 časa smo imali lisice na rukama. Hranu smo dobijali ujutru i uveče, i to su bili niskokalorični obroci sa malo hleba i barenim povrćem. Smršao sam 15 kilograma. Iako su mi pretili da pazim šta pričam jer imam porodicu u Srbiji, nisam hteo da priznam nešto što nisam uradio - rekao je on, dodavši da su mu pretili da će mu pucati u testise.
On je istakao da je gore prošao njegov saborac Vlado Stanić, koga su mučili strujom i davili kaišom.

Njegov obračun sa borcima iz Srbije koji su ga držali u zarobljeništu, se nastavlja:

- Dejan Berić je bio dobar borac koji je zbog svoje mentalne ograničenosti postao marioneta Dejana Vujića, bivšeg operativca DB-a - navodi Počuča i objašnjava kako se obreo u Moskvi:

- Vlada i ja smo na listi za odstrel i izdat je nalog za našu likvidaciju ako stupimo nogom u DNR. Smrzavajući se na graničnom prelazu, u odeći u kojoj smo proveli mesec dana, samo s pasošem u džepu, vratili smo se u Moskvu. Dok smo bili u zarobljeništvu, bio sam svestan da mogu da mi pucaju u glavu, a sada sam zahvalan bogu što sam živ i što sam na slobodi gde mogu i da dokažem svoju nevinost - kaže Počuča.

Iako mu preti hapšenje u Srbiji jer se borio u stranoj zemlji, kaže da se ne plaši hapšenja i da će po povratku u Srbiju ostvariti cilj da bude barem ministar.

- Kada sam dobio otkaz s mesta portparola u policiji, svojim momcima sam obećao da ću se vratiti i da ću se aktivirati u Radikalnoj stranci. Cilj mi je da budem ministar, a ono što zacrtam, ja lako ispunim jer imam herca. Inače, svestamn sam toga da će me uhapsiti čim uđem u Srbiju jer sam poznat - ispričao je Počuča za "Naše novine".

On se pre nekoliko dana obratio javnosti preko društvene mreže Fejsbuk posle vesti o njegovom hapšenju, koje se dogodilo sredinom marta na ukrajinskom ratištu, zbog navodnog planiranja ubistava srpskih dobrovoljaca koji se bore u Ukrajini na strani proruskih snaga.
Tada je saopštio da je konačno slobodan i da se nalazi u Moskvi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP