Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI DETALJI O ATENTATU NA BIZNISMENA

Pod istragom „prijateljica“ Milana Beka!

Autor: S. Vojinović | 03.04.2015 - 21:00:00h | Komentara: 0

Odnosi Milana Beka sa izvesnom damom iz Beograda, jedan su od pravaca istrage koju sprovodi policija kako bi se otkrili atentatori na ovog poznatog srpskog biznismena i njihov motiv, otkriva „Alo!“.

Milan Beko

Milan Beko | Foto: Emil Čonkić

Ni posle skoro pet meseci nije rešen slučaj pokušaja ubistva Milana Beka, a povezanost tajanstvene dame sa ovim događajem samo je jedan od mogućih scenarija. Iako je krajem prošle godine, velikim delom zbog tapkanja u mestu u ovom slučaju, Nebojša Marković smenjen sa mesta načelnika Uprave kriminalističke policije PU Beograd i na njegovo mesto postavljen Dragan Kecman, nije se mnogo odmaklo u otkrivanju motiva, imena naručioca i atenatora. U policiji i dalje tvrde da je slučaj vrlo kompleksan.


Upucan s leđa?!


„Alo!“ je ranije pisao da je Beko ispred svoje kuće upucan s leđa, a ne u grudni koš i stomak.
- U trenutku kada je atentator pucao, Milan Beko se nalazio ispred njega. Međutim, kako ga je prvi metak promašio i prošao tik iznad glave, Beko se u tom trenutku okrenuo, a napadač mu je ispalio još tri metka u leđa. Dva metka su bila prostrelna, a treći ga je okrznuo po leđima - objasnio je sagovornik „Alo!“

- Od samog početka imali smo nekoliko pravaca istrage, jer motiva ima gde god se zagrebe. Od njegovih poslovnih početaka i partnera, poslova u zemlji i inostranstvu, para, do privatnog života!

Jedan pravac istrage kojim smo krenuli, vrlo brzo posle atentata, a na koji smo još uvek fokusirani, jeste da bi motiv mogao biti i emotivne prirode.

Naime, imali smo saznanja da je Beko jedno vreme bio emotivno blizak sa izvesnom ženskom osobom iz Beograda, da je u tom odnosu bilo nekih turbulencija...

Taj pravac istrage još proveravamo - objašnjava izvor „Alo!“ iz istrage. Biznismen Milan Beko, čije se ime najčešće pominjalo u vezi sa privatizacijama, 14. novembra prošle godine upucan je ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak. Pošto je prebačen u bolnicu, usledila je komplikovana operacija koja je trajala nekoliko sati i tom prilikom morao je da mu bude izvađeno čak metar tankog creva.
Sedam dana kasnije Beko je pušten na kućno lečenje. Beko je tokom oporavka nekoliko puta davao izjave policiji, tvrdeći da ne zna ko bi želeo da ga ubije. A samo mesec-dva nakon ranjavanja, ovaj biznismen, u pratnji obezbeđenja, nastavio je sa sve češćim odlascima u inostranstvo, i to uglavnom zbog poslovnih obaveza, ali i da obiđe decu koja žive u Americi.

Među stotinak osoba koje su do sada zbog slučaja Beko saslušane, među prvima je bio Stanko Subotić Cane. On je izjavio da je protiv Beka pokrenuo postupak pre četiri godine, jer ga je prevario u privatizaciji „Večernjih novosti“, ali i da nema veze s pucnjavom. Miroslav Mišković je otvoreno govorio o poslovnoj saradnji sa biznismenom Bekom i negirao bilo kakvu umešanost u pokušaj ubistva.

Biznismen ignoriše sud!


Beko se krajem prošle godine nije pojavio na suđenju bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom privatizacije Luke Beograd. Beko u ovom postupku ima status oštećenog i trebalo je da bude saslušan na okolnost prodaje akcija Luke Beograd, koju je kupila njegova firma „Vorldfin“ iz Luksembruga. Na suđenje je, međutim, poslao svog advokata, koji je obavestio sud da je Beko sprečen da dođe.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP