Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I TO JE PREVIŠE

Pod minama još 2,4 odsto teritorije Srpske!

Autor: Srna | 02.07.2015 - 15:41:00h | Komentara: 0

Civilna zaštita Republike Srpske potpuno je osposobljena za rad u vanrednim situacijama, a jedan od njenih prioriteta je deminiranje, jer je pod minama još 2,4 odsto teritorije Srpske, rekao je danas direktor Republičke uprave Civilne zaštite Veseljko Elez.

Nagazna mina

Ilustracija | Foto: Profimedia

Nakon obilaska timova Republičke uprave Civilne zaštite u Pelagićevu i Petrovu, Elez je rekao da je ova uprava od UNDP-a dobila novu opremu za deminiranje, koja se već koristi na terenu i omogućava bezbednije i efikasnije deminiranje.

Elez smatra da će proces deminiranja trajati još dugo vremena, a da su timovi Civilne zaštite Republike Srpske potpuno osposobljeni za delovanje i u najsloženijim uslovima.
Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Republičkom upravom Civilne zaštite, te dodao da očekuje da će demineri rešiti problem zaostalih mina u naseljima Karanovac i Petrovo, posebno u dolini reke Spreče i koritu reke Jadrinje.
Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite za deminiranje Dragan Kos rekao je da je ranije bilo planirano da se BiH očisti od mina do 2019. godine, ali da će taj rok biti produžen do 2024. godine.
Dva deminerska tima od sredine aprila na radilištu "Jelova Gorica-Kikovac" u opštini Petrovo deminiraju površinu od 34.000 kvadratnih metara pored puta koji Petrovo povezuje sa povratničkim naseljima u federalnoj opštini Lukavac.
Osim toga, mašinski tim Republičke uprave Civilne zaštite u opštini Pelagićevo uklanja devastirane objekte u selu Tramošnjica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP