Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRTICA

Podgoričanin pomagao teroristima u Kumanovu?

Autor: Alo.rs | 16.05.2015 - 00:14:00h | Komentara: 2

Makedonska policija je pre tri dana uhapsila crnogorskog državljanina, za koga se spekuliše da je pomagao albanskim teroristima i da ih je informisao o potencijalnim metama na teritoriji Srbije.

Kumanovo, Makedonija / Foto: Tanjug/AP

Kumanovo, Makedonija / Foto: Tanjug/AP

Kako saznaju dobro obavešteni izvori, "Večernjih novosti", iz bezbednosnih službi, osumnjičeni koji je već vodio oko 80 dobrovoljaca da ratuju na strani Ukrajine protiv Rusa, imao je u novim akcijama ulogu "krtice", koja će ekstremiste da obaveštava o srpskim položajima.

Sa srpskim prezimenom, kako se pretpostavlja, ovaj Podgoričanin je teško mogao da "upadne u oko" makedonskim bezbednjacima, dok se aktivno na terenu raspitivao i prikupljao podatke o položajima naših jedinica na teritoriji Srbije.

Da ceo slučaj ima spoljnopolitičku i kontraobaveštajnu dimenziju, pokazuje i to što je uhvaćeni i sumnjivi "uljez" neposredno posle hapšenja predat Amerikancima koji su ga odveli u svoju ambsadu u Skoplju!

Srpski obaveštajci sumnjaju da su špijunske aktivnosti mogle da budu u vezi sa eventualnim terorističkim akcijama veterana OVK koji posle "paljenja Kumanova", planiraju da u narednim danima pređu sa Kosova u Preševo.

Već desetak godina osumnjičeni sa bratom drži najveću agenciju za tehničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori, koja ima sedište u Podgorici.

Bio je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), završio je više specijalističke kurseve iz te oblasti, a kotirao se i kao uspešan crnogorski karatista.

Kolege ne znaju razloge njegovog odlaska iz policije, ali je ubrzo po prestanku službe osnovao agenciju za bezbednost.

Njegovi telohranitelji, trebalo je da 1. maja preuzmu i obezbeđenje Železare u Nikšiću, a li je na iznenađenje upućenih, naprasno odustao od tog unosnog posla.

Izvori "Novosti" tvrde da on već duže vreme nije viđen u Podgorici, a čak je isključen i fiksni telefon agencije koji se navodi na internet portalu.

Poslednji komentari
  • Srbin Vreme: 16.05.2015 11:01h

    Nista cudno,sve dok nam crnogorci rukovode Srbijom!

  • Nikola P Vreme: 17.05.2015 17:15h

    Potpuno istonito. Ovakva objasnjenja omogućavaju i onima koji mrze da za to nemaji razloga. Hrvati moraju da reaguju jer gube istinu koju je Broz izmislio da bi nasao pandan ustasoj fašističkoj NDH.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP