Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSUO PALJBU PO PREDSEDNIKU SRBIJE

Podgorički paroh: Katastrofa Nikolića!

Autor: FoNet | 02.02.2013 - 20:05:00h | Komentara: 14

Podgorički paroh Velibor Džomić ocenio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić prilikom nedavne zvanične posete Crnoj Gori legitimisao Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

Velibor Džomić

Velibor Džomić i vladika Amfilohije | Foto: Beta

Ocenjući Nikolićeve stavove kao “katastrofalne”, Džomić je u autorskom tekstu u magazinu “Nedeljnik” napisao da je predsednik Srbije "otišao još dalje saopštavanjem stava da bi se on umešao u rešavanje odnosa između dve crkve, ako bi oni uticali na odnose dve države”.

Nikolić je prilikom susreta sa Filipom Vujanovićem kazao da pitanje crkve ne opterećuje odnose Crne Gore i Srbije, a za razliku od nekuh drugih visokih zvaničnika Srbije CPC nije nazivao “takozvana”.
Džomić je upitao na osnovu kog ustavnog ovlašćenja bi se Nikolić umešao u crkvena pitanja i šta bi tom prilikom preduzeo.
U suštini, Nikolić se na taj način već umešao, legitimišući jednu pseudoreligioznu organizaciju kao jednu od "dve pravoslavne crkve u Crnoj Gori", rekao je Džomić, prenose "Vijesti".
On je zapitao da li je Nikolić takvim stavom svojim crnogorskim kolegama predložio da se i oni umešaju u ta "unutrašnja pitanja u Crnoj Gori”.
Džomić, koji je u “Nedjeljniku” predstavljen kao bliski saradnik mitropolita Amfilohija, upitao je na osnovu čega, i iz koje predsedničke nadležnosti po Ustavu Srbije, Nikolić izjednačava kanonsku crkvu i “grupicu samozvanih
raščinjenih sveštenika”.

Stegao kaiš u Predsedništvu: Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet / EPA

"Od kada su to i po kojim kanonima dve pravoslavne crkve i da li se može očekivati da se Nikolić lično zauzme da se u Registar crkava i verskih zajednica Srbije upiše i CPC za Srbiju", pitao je Džomić.

Podgorički paroh kaže i da upada u oči to što Nikolić nije posetio cetinjski manastir, što je bila praksa njegovih prethodnika, kao i da “nije obavešten” da Uprava za nekretnine, koju predvode kadrove SDP Ranka Krivokapića,
godinama pokušava da, mimo zakona, preknjiži u katastru pravo svojine mitropolije nad crkvama i manastirima.
Poslednji komentari
  • Milos Vreme: 02.02.2013 23:22h

    Svaka cast ocu i doktoru pravnih nauka Veliboru Dzomicu. Uvek je imao hrabrosti da kaze istinu! Bog neka te cuva oce Velibore!

  • Predrag Vreme: 03.02.2013 00:38h

    Džomiću, crći ćeš od zlobe i mržnje.

  • DraganKrstov Vreme: 03.02.2013 01:31h

    Nikolic je najprimitivnija verzija,ako ima te verzijje, Udbaskog spijuna,naravno koji radi za zapadne organizacije,koje su ga i postavile,sto je i Gospodin Seselj nagovjestio!

  • Pedja Popovic Vreme: 03.02.2013 03:09h

    Obrukao si se Nikolicu, kao i oko Kosova. Napravio si neprijatnosti Srbima u Crnoj Gori. Neverni Toma

  • kid Vreme: 03.02.2013 08:12h

    Nije Toma pravi vernik ,samo se pretvara.Pa jedno vreme nigde bez brojanice,a zatim prsut i rakija za vreme casnog posta u kampanji,hoce da se ubije pa se pricesti,uostalom on sam zna sta je i ko je Kao coveku sve najbolje, moj politicki protivnik.,ali postoji jedna Bozja zapovest:LJubi bliznjeg svog kao sebe samog[odnosi si se na sva ljudska bica]Ja sam vec u grehu ,ali ne sudim niti osudjujem,Gospode oprosti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP