Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAMO OŠTRO

Podneta krivična prijava protiv mučitelja konja! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor: Telegraf | 09.01.2014 - 14:27:00h | Komentara: 1

Udruženje "MIA" je od osnovnog javnog tužioca u Mionici zatražilo da hitno sprovede istragu pred nadležnim sudom radi sprovođenja krivičnog postupka protiv osumnjičenog V. M. i ostalih koji su na Božić besomučno tukli konje u naselju Milavac.

Nakon pisanja medija o gnusnom mučenju konja u naselju Milavac na Božić, Udruženje za prava i zaštitu životinja “MIA” iz Beograda podnelo je krivičnu prijavu protiv lica V.M. i svih učesnika, koji su do iznemoglosti tukli životinje terajući ih da na silu vuku vezana zaprežna kola u različitim pravcima.
 

- Nakon pregledanog snimka objavljenog na Fejsbuk stranici jednog od učesnika ovog zločina, članovi odbora udruženja došli su do zaključka da video prikazuje sve elemente zlostavljanja životinja, kao i zanemarivanje i da podleže krivičnom delu iz člana 269. st. 1. Krivičnog zakonika i Zakona o dobrobiti životinja (član 7. stav 1. tačka 1). Sa tim u vezi odmah smo poslali prijavu protiv zlostavljača – objašnjava podnosilac prijave i član udruženja “MIA” Jelena Zarić.

Nemilosrdno mučenje nevinih životinja

Nemilosrdno mučenje nevinih životinja

Citirajući Zakon, Zarićeva je istakla da na osnovu člana 269. o ubijanju i zlostavljanju životinja, svako ko ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, mora biti kažnjen novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Zatvor do tri godine, pak, čeka one koji ubiju, muče ili povrede više životinja, ili životinju koja pripada posebno zaštićenim vrstama.

- Prema Zakonu o dobrobiti životinja, novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 dinara kazniće se pravno lice za prekršaj ako prema životinji ne postupa sa pažnjom dobrog domaćina, ne obezbedi blagovremeno veterinarsku pomoć životinji, zlostavlja životinju i drži životinju a da nije obezbedio uslove – dodaje Zarićeva.

Ona je istakla i da je Udruženje “MIA” od osnovnog javnog tužioca u Mionici zatražilo da hitno sprovede istragu pred nadležnim sudom radi sprovođenja krivičnog postupka protiv osumnjičenog V.M. i ostalih lica koja su učestvovala u ovom krivičnom delu.


Poslednji komentari
  • Anja Vreme: 10.01.2014 01:28h

    strasno, koliko svireposti u ljudima?? Sta su im ovi konji skrivili, zasto je ovaj narod ovako uzasan? Nadam se da ce ova prijava dovesti zlocince do kazne i da ce pravda biti zadovoljena, jer ovo je zaista izivljavanje nad neduznim bicima i treba kazniti pocinioce. Hvala Udruzenjima koja reaguju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP