Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠOKANTNO!

Pogledajte deo foto albuma kokainskog zavisnika Edija Rame, premijera Albanije! (FOTO I VIDEO)

Autor: KM novine | 20.10.2014 - 13:52:00h | Komentara: 6

Kako se bliži poseta premijera Albanije, Edija Rame Beogradu, tako raste i interesovanje za njegovu ličnost i uspeh koji iza njega stoje.

Edi Rama

*Klik za uvećanje | Foto: gazeta55.al

Osim što će ući u istoriju kao prvi premijer Albanije koji je posle Drugog svetskog rata (1948) posetio Beograd, on iza sebe ima još istorijskih uspeha. Kako ih je nanizao, ostaje tajna a kada se makar i površno upoznate sa njegovom ličnošću, onda to prestaje da bude tajna i postaje prava misterija. Jer evo, čovek na sledećoj fotografiji je upravo jedan od najuspešnijih ljudi u Albaniji, sudeći po funkciji koju obavlja. Lično premijer Albanije – Edi Rama!
Kažu da su ga politički protivnici optuživali da je narkomanski zavisnik. Zbog čega li je to tako? Zbog njegovih navika, ponašanja, bahatosti?… Ko zna. Možda je u pitanju obično predizborno laganje.
A zar neko može ostati tvrdog srca na njegove urbanističke sposobnosti da razvedri i najmračniji grad Evrope? Nije za potceniti, on je stekao i svetsku slavu projektom uređenja glavnog grada Albanije, Tirane, zbog poznatih kolorističkih poduhvata molerisanja u vedrim bojama fasada uz glavne ulice u gradu. Ali – samo uz glavne ulice…
Ako mislite da ovo zaslužuje kritiku, malo se varate. Jer ovog čoveka je američki nedeljnik „Tajm“ proglasio evropskim herojem godine upravo zbog njegovih osobina da upravlja javnim institucijama i uređuje poslove od javnog značaja. Pod naslovom „Gradonačelnikov preokret“ Tajm piše o tome kako su do dolaska Edija Rame na mesto gradonačelnika Tirane gradski problemi delovali nemoguće za rešiti ali je on to uspeo… Vidimo, na svoj način ali i na način kako po „predrasudama“ doživljavamo rešenje ovakvih problema njegovih sunarodnika u vicevima.

zgrada u albaniji

Ovo je lice jedne od veselih zgrada | Foto: Wikipedia

Ovaj časopis nije jedini koji je primetio njegov uspeh te 2005. godine jer godinu dana ranije Edi Rama je dobio nagradu i priznanje „Svetski gradonačelnik“ a veliki broj glasova dobio je upravo od svojih sugrađana, iz zapadne Evrope kao i severne Amerike…

Šta se tu može, narod ga tamo voli, čak su mu i pesme pevali. Kao u sledećem videu gde on sam kreće da po gradu uređuje gradsko zelenilo. Čovek se odmah latio posla i ono što je video da se već osušilo počeo sekirom da obara. Da, pa dobro, nema veze što je to bila bandera i što su u tom trenutku na nju bile povezane žice koje su bile pod naponom, ipak se to drvo odavno osušilo. Posadiće on tu neku novu biljku, možda?

zgrada u albaniji

Druga strana zgrade | Foto: Wikipedia

Kako tvrdi premijer Srbije, Aleksandar Vučić, mi nikada nismo imali bolje odnose, osim sa Austrijom, Nemačkom, Amerikom, tako ni sa Albanijom. Pa će ovaj izuzetno uspešan mladi čovek, za čiji uspeh bi se moglo reći i da je malo naduvan, posetiti Beograd .
Uglavnom, posle drona dolazi nam Rama. Ako je on ovakav prvi koji će nas posetiti, kakvi su tek ostali bili kada nisu mogli da dođu u zvaničnu posetu? Da li će ocrneti ionako ojađen Beograd ili će uspeti da ga bar malo navuče na belo, da mu opravda ime, videćemo. U svakom slučaju biznis će procvetati a epicentar će možda biti bi u Trnovcu? Samo da se naš premijer zapertla, ukloni tepih sa izvezenim prasetom kako ne bi došlo do diplomatskog incidenta (Rama mi mogao da pomisli da je to zmaj pa da onda dođe u sukob sa drugim gospodarima zmajeva u srpskoj politici).
A zaključke možemo i sada doneti. Ionako ničemu ne vrede. Vlast vodi svoju politiku – zastupanja stranih interesa na štetu ali i na sramotu Srbije.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Lola Vreme: 20.10.2014 16:00h

    Bravo za ALO RS ! Bravo majstori...

  • Sanja Vreme: 20.10.2014 18:34h

    Ma samo kad su njeni roditelji ponosni na nju....

  • andjelka Vreme: 20.10.2014 21:33h

    Da li redakcija moze da nas poveze sa porodicom da im posaljemo ranac i patike za cerkicu i oca koji su me i rastuzili i ujedno toliko inspirisali?

  • DEJAN Vreme: 20.10.2014 22:27h

    Jel taj Kravcenko koji je proglašen moberom???

  • Jelena Vreme: 20.10.2014 22:30h

    Moze li se doci do kontakta sa njima u cilju doniranja novca ili ukazivanja bilo kakve pomoci?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP