Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIRLJIVO!

Pogledajte kako azilanti đuskaju u hotelu "Obrenovac" (VIDEO)

Autor: Mondo | 12.12.2013 - 11:36:00h | Komentara: 0

Nekoliko sati druženja članova benda "sHpiritus mOvens" sa azilantima obilovalo emocijama - đuskalo se, razgovaralo o osećanjima i željama, a azilanti su se opustili kao da su sa prijateljima

Sjajna atmosfera na žurci!

Sjajna atmosfera na žurci!

Ulični svirači, članovi benda sHpiritus mOvens održali su juče svirku u hotelu u Obrenovcu gde su smešteni azilanti. Na svirci je bilo oko stotinak ljudi, od čega je njih 20 došlo iz Beograda.
Pevač sHpiritus mOvensa Slobodan Manojlović rekao je za “Mondo” da je tih nekoliko sati druženja obilovalo emocijama, da se đuskalo, razgovaralo o osećanjima, željama – baš kao sa prijateljima.
- Iščekivali su nas čitavog dana, nekoliko puta zvali da pitaju kada će bend doći. Na početku su bili prilično uzdržani, sedeli su, slušali i tapšući pratili ritam muzike, a onda su posle dve, tri pesme ustali da đuskaju – svako neki svoj ples. Svirali su na perkusijama – kaže Manojlović i dodaje da je svirka trajala pola sata duže od planiranog jer su ih nekoliko puta vratili na bis.
Pevač ističe da su stanovnici hotela u Obrenovcu bili oduševljeni jer je u grupi koja je stigla iz Beograda bilo i nekoliko devojaka, budući da su, kako kaže, većina azilanata muškarci.
- Uglavnom su tu bili muškarci 30-ih godina, nekoliko dečaka i samo dve, tri žene, pa se jasno videlo po njihovim licima da im nedostaje žensko društvo. Slikali su se sa devojkama - kaže uz osmeh Manojlović.
Radoš Đurić iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila kaže da je bilo vrlo očigledno da su se mnogi od njih doterali za svirku.


- Neki su obukli i sakoe koje su dobili kao donaciju, tih nekoliko žena koje su bile tamo našminkale su se i moram priznati da je cela atmosfera bila svečana, ali opuštena – kaže on.
Sagovornici kažu da su nakon svirke ostali sa novim prijateljima još sat vremena, da su razgovarali o tome kako se sada posle dve nedelje na otvorenom, osećaju, koje su im želje, strepnje.

- Oni i dalje ne veruju da su u toplom, da imaju tri obroka, toplu odeću. I dalje žive u strahu i pitaju se kada će biri deportovani- da li će u hotelu provesti još nedelju ili dve. Mi smo bili tu da ih utešimo, pružimo podršku – kaže za “Mondo” Đurović.
Kako su zaključili sagovornici, azilantima, koji su došli iz severne Afrike, Sirije, Libije, ništa ne nedostaje, a ovaj koncert samo je doprineo da se bolje osećaju – da na kratko zaborave strahove i prestanu da strepe od sutrašnjice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP