Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMNO

Pogledajte kako doktor, član LDP-a, bez znanja snima i ismeva pacijenta! (VIDEO)

Autor: Nina Gavrilović - Ivan Popović | 21.07.2013 - 11:12:00h | Komentara: 19

Građani Donjeg Milanovca skandalizovani su snimkom koji je napravio doktor Aleksandar Ljuboja, a koji je snimio bez znanja i pristanka pacijenta, što je, kako tvrdi, uradio iz bezbednosnih razloga.

Aleksandar Ljuboja

Aleksandar Ljuboja | Foto: facebook

Naime, Ljuboja je snimao pacijenta, izvesnog Boru, koji je došao da se žali da je pogođen "nevidljivom" dijabolom.

Umesto da pokaže razumevanje za psihičko stanje čoveka koji je došao da potraži pomoć, doktor je počeo da ga ismeva, čas snimajući pacijenta čas okretanjem objektiva ka sebi.

Ljuboja

Bio je na listi  LDP-a na prošlim izborima | Foto: facebook

Zatim je bez razloga prepisao čoveku injekciju, previo mu nepostojeću ranu, sve to čineći u vrlo ponižavajućem maniru.  Inače on je jedan od istaknutijih članova LDP Opštine Majdanpek.

Doktor Ljuboja za "Alo!" rekao je da nije sve tako kako izgleda na videu, kao i da snimak nije nastao iz bahatosti.

- U to vreme, pre četiri godina, bio sam pod velikim pretnjama pojedinih pacijenata, koji su tražili da im prepisujem opijatne lekove bez medicinskih indikacija, što sam normanlo odbijao. Te pretnje prijavljivao sam direktoru Doma zdravlja i policiji, a uostalom građani Majdanpeka su najbolji svedoci šta se tada dešavalo u Domu zdravlja Majdanpek – kaže dr Ljuboja, dodajući da je snimak napravio zbog svoje lične bezbednosti.

- Snimak je nastao iz straha za ličnu bezbednost, zbog svih tadašnjih dešavanja u Domu zdravlja Majdanpek i nikad nije zloupotrebljen od moje strane. Takođe, nikad ni pre ni kasnije nisam snimao pacijente, već tada kao posledica straha jer sam se uplašio za ličnu bezbednost radnika i sopstvenu bezbednost – kaže dr Aleksandar Ljuboja koji još tvrdi da mu je nakon toga ukraden mobilni telefon, pa da je tako sada snimak dospeo u javnost.

- Mobilni telefon mi je ukraden pre 3 i po godine i neko je očigledno zloupotrebio snimak. Taj slučaj prijavljen je tada policiji. Pacijent je zbrinut i ordinirana mu je adekvatna terapija, nakon čega se bolje osečao, što se može proveriti u kartonu pacijenta – tvrdi dr Ljuboja, napominjući činjenicu da je za vreme rada u Domu zdravlja, kao izabrani lekar imao najviše pacijenata.

Poslednji komentari
  • Neša Vreme: 21.07.2013 11:25h

    Da je Bora pametan, pa sastavi tužbu i odere Čedinu barabu za koju kintu!

  • Srbin Vreme: 21.07.2013 12:28h

    Nije problem sto je previo jer se subjektivno pacijet verovatno bolje osecao. Ali, injekcija ?!.Problem sto je prekrsio etiku, pravo pacijenta na tajnost i poverljivost. Ovde ne treba tuzba pacijenta, treba Komora da reaguje!

  • ja Vreme: 21.07.2013 13:11h

    Ako je ovo zaista on snimao, nema komewntara. Jadni, bedno i sramno.Treba ispitati, pa videti.

  • Џаст Жиле Vreme: 21.07.2013 13:54h

    Ово је кривично дело и спрдња на рачун пацијента. Да је држава нормална, као што није, позабавило би се тужилаштво овим проблемом! Где је ту дискреција коју лекар треба да сачува? Замислите да гинеколог снима без знања пацијенткињу са њеним "женским" проблемима и да то пусти у јавност. Снимање видео и тонског записа, као у овом случају је кривично дело и надам се да ће и правне службе ове државе реаговати. И господин Бора, звани Корња би требало да доктора тужи због овога.

  • Medicinar Vreme: 21.07.2013 14:18h

    G-dina Ljuboju treba sankcionisati i izbaciti iz lekarske komore i zabraniti mu bavljenje lekarskom profesijom, jer je na ovaj nacin povredio i narusio poverenje koje postoji izmedju pacijenta i lekara. Jednom recju odao je lekarsku tajnu, sto je zakonom zabranjeno i kaznjivo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP