Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISMEJALI MINISTRA RADULOVIĆA

Pogledajte kako je izgledao incident na Pravnom fakultetu! (VIDEO)

Autor: Blic | 27.12.2013 - 08:14:00h | Komentara: 6

Debata na Pravnom fakultetu u Beogradu koja je održana sinoć na temu Zakona o radu, umalo se pretvorila u tuču: tokom izlaganja ministra privrede Saše Radulovića, studenti su glasno negodovali i smejali se njegovim konstatacijama, uz opaske da zakon neće proći, a nakon što su upozoreni na ponašanje, umalo su se sukobili sa učesnicima tribine.

Samo činjenice: Saša Radulović,  ministar privrede

Saša Radulović | Foto: Zoran Lončarević

Studenti ali i predstavnici raznih sindikata, između ostalih i Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada, glasno su negodovali na objašnjenja ministra Radulovića, a aplauzima pružali podršku onima koji su jasno izrazili svoje stavove protiv ovakvog zakona o radu, naviodeći da će on štititi samo poslodavce i dati im legalnu mogućnost da daju otkaze i niske plate, kao i da ponižavaju radnike.

Do incidenta je došlo kada je novinarka "Blica" ugrabila priliku da postavi pitanje Raduloviću, a jedna od organizatora tribine ustao i upozorio prisutne na ponašanje, čime je izazvao masu, te je došlo do incidenta, koji se umalo pretvorio u tuču.
Ministar Radulović je, zajedno sa ostalim učesnicima debate, iskoristio "gužvu" da ode sa Pravnog fakulteta, izbegavajući da odgovori na pitanje.

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu vidi se kako je opšti metež zbog kog je ministar napustio panel, nastao nakon što je predsednik "Sloge", Željko Veselinović, počeo da duva u minijaturnu kopiju južnoafričkog instrumenta vuvuzela.

Poslednji komentari
  • Gavrilo Vreme: 27.12.2013 09:09h

    Ti takozvani studenti kao i sindikalci nisu poneli osnovno i elementarno znanje iz kulture ponasanja , pa ce tako i proci kao i takvi studenti 90' tih godina , samo sada nemaju sredstava za zivot a kamo li sredstava za skolovanje. Sami su tada kao i sada kopali sebi jamu u koju treba da skoce. Samo polako i opusteno videce da se koriste kao produzena ruka radi interesa mediokriteta , najbolje je kad se uvere da je nesto vruce kad se opeku sami. Toliko o tome, pamet u glavu a dupe duvaru.

  • zo Vreme: 27.12.2013 10:04h

    Ako misle da ce ovakav zakon o radu proci varaju se. Jedino ako radnici cute odnosno preti im se otkazom i sl. onda ce ovo sigurno proci.

  • Radnik bez posla, pobegao u Nemačku Vreme: 27.12.2013 11:03h

    Šteta što ga studenti nisu bar samo malkice okrpili kako bi ga prizvali pameti, da tako čak ni naprednjaci ne mogu da se igraju sa već gladnim narodom! Predlog njegovog Zakona o radu je sramota za tobožu "srpsku demokratiju" jer je po radnike gori od zakona u mnogim diktatorskim afričkim ili azijskim državama! Ako ministar tako nastavi da lupa gluposti i zastrašuje radnike, biće još veće frke, neće dobro proći ni njegov poslodavac Vučić!

  • dada Vreme: 27.12.2013 14:10h

    po zasluzi, osta ce bruka na prezime celo, ako je to njima bruka , tragovi mu smrde necovjestvom.

  • Mila Vreme: 27.12.2013 15:17h

    Za ovakav Zakon su jedino horde stranačkog članstva koji je već u čoporima ubačeni u državne institucije i čime su naprednaci i crveni napravili veliki problem Srpskom budžetu. Sve se svodi da se na taj budžet ubaci što više članstva iz sadašnje vladajuće koalicije koji će ubuduće biti glasačko telo i siguran način za osvajanje vlasti na izborima koji se budu raspisivali !!! Za ponižavajuči radni odnos prema zaposlenima sigurno nisu ni budući radnici a ni sadšnji. Takav Zakon jedino odgovara ovim što po strankama kradu bogu dane već godinama pa bi sad da budu nagradjeni kroz državnu platu !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP