Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL NA PROTESTU

Pogledajte: Ministra Verbića štrajkači polili vodom! (FOTO i VIDEO)

Autor: Tanjug | 17.03.2015 - 13:15:00h | Komentara: 19

Prosvetni radnici, članovi dva sindikata obrazovanja su u protestnoj šetnji danas su oko 13 sati došli do Ministarstva prosvete, nezadovoljni materijalnim položajem i stanjem u obrazovanju. Na ovom skupu desio se i incident u kojem je ministar prosvete Srđan Verbić izvukao deblji kraj. Štrajk se nastavlja!

PROTEST PROSVETARA

Današnji protest | Foto: Tanjug

Protest prosvetara ispred Vlade Srbije danas je završen oko 15 časova, a kako nije postignut dogovor o njihovim zahtevima, štrajk u školama će biti nastavljen.

Čelnici dva sindikata i ministar prosvete Srdjan Verbić tokom razgovora u Ministarstvu nisu postigli dogovor, uz obrazloženje Verbića da zbog aranžmana sa MMF-om ne može da se izadje u susret prosvetnim radnicima koji traže bolji materijalni položaj.


- Vlada to ne može da obeća zbog aranžmana sa MMF i Ministarstvo prosvete nema taj novac u budžetu - rekao je Verbić i naveo da nema ovlašćenje da tako nešto potpiše.

Na sastastanku sa ministrom bili su predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Dragan Matijević i Milorad Antić.

Protest je krenuo ispred republičkog parlamenta, a prosvetni radnici su se na putu do Ministarstva, kratko zadržali i ispred zgrade vlade.
Članovi dva sindikata ispred Ministarstva prosvete, ministra Srđana Verbića, za sada nepoznati štrajkači, polili su vodom.

Verbić Foto: Oliver Bunić

Foto: Oliver Bunić

Verbić je došao do bine postavljene u parku Manjež, odakle se obraćaju čelnici dva sindikata koji organzuju protest, u nameri da ih pozove na razgovor, ali je poliven vodom po licu, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Ministar se potom vratio u zgradu gde treba je potom održan sastanak sa predstavnicima sindikata.

Matijević je pre odlaska na razgovor sa ministrom učesnike protesta pozvao na dostojanstvo.

sRĐAN vERBIĆ

Trenutak u kojem je ministar poliven vodom | Foto: Oliver Bunić

Nemanjina ulica, gde je sedište Ministarstva prosvete, bila je zatvorena za saobraćaj u oba smera, kao i Ulica kneza Miloša.

Verbić Foto: Oliver Bunić

Foto: Oliver Bunić

"Saosećam sa njima, sve su u pravu, ali šta da uradimo? Da srušimo sporazum sa MMF?", rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Poslednji komentari
  • Stevan Vreme: 17.03.2015 13:57h

    Sjajno, dragi nasi prosvetari. Bas ste lepo vaspitani. Pravi nastavljaci dela Voje Seselja i Natase Jovanovic. Deco, od danas imate pravo da polivate vase ucitelje kada ste nezadovoljni.

  • saw Vreme: 17.03.2015 14:30h

    bolje da su ga necim drugim polili

  • Vladimir Vreme: 17.03.2015 14:36h

    Bravo kolege!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Lignjoslav Pipak Vreme: 17.03.2015 15:19h

    I opet spinovanje. MMF NIKAD nije tražio smanjenje plata prosvetarima. To je vaša ideja. Oni su rekli da smanjite IZDAVANJA u JAVNOM SEKTORU. A to su vaša piskanja na Tajland, bacanje novca na nova odela, na jahte, na vozni park, na ... more... dajte platne razrede, kroz sve nivoe JP. Uzmite Tabakovićkinih pola miliona i dosta vam je da ne smanjite plate prosvetarima. GADOVI.

  • Steva1 Vreme: 17.03.2015 16:23h

    Cora se prepao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP