Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEZBEDNOSNE MERE

Pojačano prisustvo policije u centru Beograda!

Autor: Beta | 11.07.2015 - 10:38:00h | Komentara: 0

Pojačane snage policije prisutne su od jutros u centru Beograda, u blizini zgrada Vlade, Predsedništva i Narodne skupštine, iako su svi skupovi koji su za danas bili najavljeni u Beogradu, zabranjeni odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova.

policija policajci

Foto: Nenad Mihajlović

Prethodno je grupa nevladinih organizacija planirala da ispred Doma Narodne skupštine održi akciju #sedamhiljada, u znak sećanja na žrtve zločina u Srebrenici, ali je zbog najava nacionalističke Srpske radikalne stranke da će se njeni članovi i simpatizeri "pridružiti" toj akciji, MUP odlučio da iz bezbednosnih razloga zabrani održavanje skupa.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, zabranjeni su i skupovi desničarskih organizacija Pokreta Dveri i Srpskog sabora Zavetnici, kao i Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i građanina Nikole Aleksića, koji su takođe bili zakazani za danas.
Stefanović je na vanrednoj konferenciji za štampu u petak upozorio "sve koji razmišljaju da dođu" da policija neće tolerisati nikakvo okupljenje.
Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava, jednog od organizatora akcije #sedamhiljada, ocenili su da zabrana skupa isped Doma Narodne skupštine predstavlja jasnu poruku države da u Srbiji ne postoji proces suočavanja s nasleđem ratne prošlosti, dok je koordinatorka Žena u crnom Staša Zajović odluku MUP-a o zabrani okupljanja nazvala "uvredom za odgovorne građanke i građane Srbije".
Grupa nevladinih organizacija održala je sinoć, u parku pored Predsedništva Srbije, akciju #sedamhiljada, tokom koje su aktivisti upalili sveće i položili brojeve koji simbolizuju broj ubijenih u Srebrenici.
Na istom mestu, odvojeni policijskim kordonom, okupili su se i članovi Srpske radikalne stranke, koje je predvodio lider radikala Vojislav Šešelj, ali incidenata nije bilo.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP