Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BANKARI DERU KLIJENTE

Pojedine banke naplaćuju i potvrdu o uplati!

Autor: I. Žigić | 18.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Pojedine banke u Srbiji, pored provizije za uplaćen novac u inostranstvu, naplaćuju i potvrdu da je transkacija izvršena, za šta uzimaju od 250 do 300 dinara!

Bankari deru klijente

Bankari deru klijente | Foto: Masanori Jošida

Kako je za „Alo!“ ispričala Beograđanka Mirjana I. jedna banka u kojoj je uplatila novac tražila joj je 250 dinara da bi dobila potvrdu o svojoj uplati.


- Suprug i ja smo rezervisali aranžman za letovanje u Grčkoj i trebalo je da uplatimo depozit od 160 evra vlasnicima apartmana u toj zemlji. U banci su mi za tu uplatu naplatili proviziju od 2.000 dinara. Ipak, kada je trebalo da preuzmem swift, odnosno broj transakcije koji treba da navedem vlasniku apartmana kome je novac legao, službenica banke mi je rekla da to košta još dodatnih 250 dinara - prepričava Mirjana.

Ona dodaje da nije mogla da veruje da treba da plati i za to.
- Već sam platila proviziju banci i zaista mi nije jasno zašto mi naplaćuju samo to što će mi reći broj moje transakcije. Nije uopšte stvar u tih 250 dinara, već to što mi naplaćuju i takvu glupost - iziritirano zaključuje Mirjana.

Kako su objasnili u bankama, pošto su slanje novca u inostranstvo i izdavanje kopije swifta različite usluge, one se posebno i tarifiraju. Međutim, ima i banaka koje ne naplaćuje izdavanje swifta, već samo proviziju za slanje novca, i to od 0,80 do 0,95 odsto vrednosti transakcije.
Poslednji komentari
  • Pancevac Vreme: 18.06.2015 07:50h

    I meni findomestik banka uzima 15 din po racunu kada uplacujem racune sto ne rade mnoge banke sramota i zato bezite ljudi od findomestik banke deru i za dobar dan vezan sam za njih jos dve godine zbog kredita a posle arivederci cao nema vise

  • goran Vreme: 18.06.2015 11:07h

    Primer iz KMB banke, oni naplacuju tzv proviziju ako na bankomatu njihove banke ulazite da proverite stanje na svom racunu (bez podizanja novca, da budem precizan, samo trazite preko bankomata upit u vase trenutno stanje novca na racunu) i za to se naplacuje 30 din. Sobzorom da znam da veliki broj banaka bilo sta da radite na baknomatu, podizete novac ili vrsite samo proveru svog stanja novca na racunu, ovo je bas necuveno, i st oje najgore, niko vam to i ne kaze da se naplacuje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP