Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRETNJE PREDSEDNIKU SAVEZA BUNJEVACA STIGLE IZ HRVATSKE

„Poklaće vas Srbi kad-tad”

Autor: M. Po. | 12.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca, tvrdi da mu je izvesna Mila Perković (koja se potpisala kao „Hrvatica iz RH“) poslala imejl pretećeg sadržaja zbog toga što je od predsednika Srbije primio na poklon udžbenike na ćirilici.

Prete mu iz Hrvatske: Mirko Bajić

Prete mu iz Hrvatske: Mirko Bajić | Foto: Biljana Vučković

- Vidim vaše cigansko lice na hrvatskim televizijama povodom Nikolićevih udžbeničkih poklona i mogu vam samo poželjeti kada svoj izdajnički cilj postignete, a to je da hrvatski element u Srbiji istrijebite i da budete Bunjevci katolici, da vas Srbi pokolju, a to će napraviti kad-tad - stoji između ostalog u imejlu koji je primio Bajić.

Bajić, inače zamenik predsednika Skupštine grada Subotice, kaže da ovo nije prvi put da se upućuju uvrede, iskazuje diskriminacija, omalovažavanje i netolerancija na nacionalnoj osnovi prema Bunjevcima, a da to niko ne sankcioniše.

- Kao što mi prihvatamo da se svako slobodno može izjasniti kao Hrvat, i pripadnici hrvatske zajednice trebalo bi da prihvate slobodu nečijeg izražavanja da je Bunjevac - kaže Bajić, koji očekuje da nadležni organi utvrde odakle stižu pretnje i da preduzmu odgovarajuće mere u zaštiti prava Bunjevaca na slobodno nacionalno izjašnjavanje.
Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 12.09.2014 10:00h

    Političari ohladite glave i pustite narod da živi.Narod je dobar u svakoj zemlji a političari dižu tenzije.

  • Leka Vreme: 12.09.2014 10:23h

    Patologija kod Srba katolika tzv hrvata je neizleciva.Zato Bunjevacki biskup Martin Brajkovic kaze jos 1790.Katolicki Srbi ,to jest Bunjevci.Zato Bunjevci ,,popivaju Kraljevicu Marka i Skenderbega bana.kako kaze fra.Grgo Pestalic 1790. Zato smo mi pali na Kosovu ravnom kako to kaze g.Blasko Rajic , zato ima ,,Srba rimskoga obreda- evo mi Bunjevci takodje g.Blasko Rajic. itd, itd.

  • VladimirR. Vreme: 12.09.2014 11:01h

    Ništa neobično. Tako bi tamo činili sa onima koji čitaju ćirilicu.

  • Don Milisav Vreme: 12.09.2014 12:10h

    Bog te molovo koliko su optereceni pojedini Hrvati i Hrvatice za stanje u Srbiji nikako im ne odgovara cirilica a nekada su je ucili i zbog srba i zbog rusa a i zbog Makedonaca i Bugara. Postali su nesnosni u zahtevima i stalno vole da guraju nos tamo gde im nije mesto. Ko su ti papani da mogu tako nesto da izjavljuju njima je potrebno sistematsko lecenje u psihijatriji. Kad ce pojedinci u Hrvavtskoj da shvate da cirilica u Srbiji je zvanicno pismo kao i njihova latinica u Hrvatskoj. Bolesnih pojedinaca ce uvek biti pa stoga ne treba da se iznose u javnosti jer nemaju nikakvu vrednost.

  • pajsije Vreme: 14.09.2014 20:00h

    Hrvari - nesretnici. Oni bi da kolju - zato i prete ali se kriju iza Srba.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP