Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRBIJA DOČEKUJE PUTINA

POKLON ZA PUTINA: Predsednik Rusije dobija Orden Srbije!

Autor: Tanjug | 30.09.2014 - 13:50:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije će ruskom predsedniku prilikom zvanične posete Srbiji, uručiti Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Biznis ili strateški  potezi Rusije: Tomislav Nikolić i Vladimir Putin

Tomislav Nikolić i Vladimir Putin | Foto: Reuters

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će predsedniku Ruske Federacije Vladimir Putin, koji će 16. oktobra boraviti u zvaničnoj poseti Beogradu, uručiti Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, saopštila je danas Pres služba predsednika Republike.
Tehnički doček ruskog predsednika biće upriličen na aerodromu “Nikola Tesla”, gde će dočekati predsednik Srbije, na čiji poziv dolazi. Nakon toga, u Palati “Srbija” biće održan svečani doček, a potom sastanak Nikolića i Putina.
Sa predsednikom Ruske Federacije sastaće se i predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, posle čega će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Rusije.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin | Foto: AP

Nakon plenarnog sastanka predviđena je ceremonija potpisivanja međudržavnih sporazuma.
Dva predsednika prisustvovaće vojnoj paradi, gde će Nikolić uručiti predsedniku Ruske Federacije Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici. Povodom uručenja ordena, Nikolić i Putin obratiće se prisutnima.
Predsednici Srbije i Ruske Federacije položiće vence na Groblju oslobodilaca Beograda, navedeno je u saopštenju.

Ko će marširati Beogradom na vojnoj paradi?

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da su pripreme za vojnu paradu, povodom obeležavanja 70 godina od oslobađanja Beograda, uveliko u toku i da će njoj prisustvovati svi oni koji su sa srpskim borcima oslobađali glavni grad od okupatora u oba rata.

- Te pripreme su počele mnogo ranije, ali su mediji tek sada dobili tu informaciju. Sva izviđanja su urađena, urađen je i plan. Radi se u saradnji sa Gradom Beogradom, kako je bilo i predviđeno - rekao je Gašić odgovarajući na pitanja novinara.

On je podsetio da Beograd od 1985. nije imao tako veliku paradu kakva je planirana da bude održana u oktobru.

- Vojska Srbije spremna je, i željna, da pokaže šta je u prethodnom periodu učinila na svojoj modernizaciji i u svojoj organizaciji, prihvatanjem određenih standarda od 2006 - rekao je Gašić.

Na pitanje da li će biti pozvani i gosti iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, ministar odbrane je odgovorio da će paradi prisustvovati svi koji su oslobađali srpsku prestonicu.

- Sve zastave pod kojima je Grad Beograd oslobođen i u Prvom i Drugom svetskom ratu biće prisutne. Pozvaćemo sve naše prijatelje koji su zajedno sa našim borcima, sa vojskom tadašnje Srbije i Jugoslavije, oslobađale Beograd - poručio je Gašić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP