Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEŽI SLUČAJ

Pokrenuta istraga zbog službenika vlade koji je napravio četiri prekršaja za 20 sekundi! (VIDEO)

Autor: 24sata.rs | 21.11.2013 - 09:41:00h | Komentara: 0

Da su vozači službenih automobila Vlade Srbije bahati i bezobzirni, činjenica je sa kojom se veliki deo javnosti odavno pomirio. Ali, da za samo 20 sekundi vozač zatamnjenog “audija A6” može da napravi čak četiri prekršaja zbog kojih, po Zakonu, mora da bude u zatvoru - prosto je neverovatno.

audi vlada srbije

Ispred samog sedišta Vlade, 15. novembra u 12.10, vozač Vlade Srbije u autu nepoznatih registracija, staje u Nemanjinoj ulici na šine, ali u potpuno suprotnom smeru. Iako mu u susret dolazi tramvaj, audi se ne pomera.
U jednom trenutku, vozač pali crveno-plave blinkere koji se nalaze na zadnjem staklu i na prednjem braniku, i kreće! Iako je na semaforu crveno svetlo, vozač nijednog trenutka ne koči, već skreće levo u Ulicu kneza Miloša iako je to strogo zabranjeno. Ovo znači da je za samo 20 sekundi napravio čak četiri prekršaja: vožnja šinama, vožnja suprotnim smerom, prolazak kroz crveno svetlo na semaforu i nepropisno skretanje.
Ova ponašanje vozača u centru Beograda, prema Zakonu o saobraćaju, smatra se nasilničkom vožnjom. Zbog ovog prekršaja, vozaču Vlade Srbije zaprećena je kazna od 30 do 60 dana zatvora, dozvola mu se oduzima na devet meseci i u nju se upisuje čak 15 kaznenih poena. Vozača, međutim, niko nije zaustavio, iako je na raskrsnici Nemanjine i Ulice kneza Miloša uvek prisutan saobraćajni policajac.

Poznato je da ovakve "audije" u Vladi gotovo isključivo koriste ministri, pa je pitanje čiji je vozač napravio ovakav prekršaj i da li je visoki zvaničnik takođe bio u automobilu.

Prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, ovo je skandalozno ponašanje koje kalja ugled države.

- To što je uključio blinkere, odnosno signalizaciju, ne daje mu nikako za pravo da se ovako ponaša. Inače, poznato je da vozači službenih automobila, po izlasku sa parkinga Vladee, izađu direktno na šine u suprotan smer i onda skreću gde hoće. Ovo je zaista zabrinjavajuće, ali iako se ne vidi broj registracije, od Vlade očekujem da istraži ko je u to vreme mogao da napravi prekršaj i da se najoštrije kazni - smatra Damir Okanović.

U ovom slučaju je očigledno da je reč o klasičnoj zloupotrebi rotacija, koje služe za prvenstvo prolazak u saobraćaju.

Borbu protiv zloupotrebe blinkera najavio je i vicepremijer Aleksandar Vučić, ali ako je suditi po ovom slučaju, rezultata još nema.

Kako za “24 sata” kažu u Vladi Srbije, oni nisu u mogućnosti da na osnovu video-snimka objavljenog na sajtu “24 sata” utvrde da li je vozilo sa snimka vlasništvo Vlade, kao i da li je vozač koji je počinio saobraćajne prekršaje vozač nekog republičkog ministarstva.

- Uprava se odmah po objavljivanju snimka, obratila Upravi saobraćajne policije da na osnovu snimaka utvrdi broj registarskih tablica crnog "audija" koji je počinio saobraćajne prekršaje 15. novembra u 12.10 sati. Ako se ispostavi da je upravljao vozač Vlade Srbije, isti će odgovarati na osnovu Zakona i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u okviru Vlade - kažu u Upravi za zajedničke poslove.

Kako u saobraćajnoj policiji kažu za “24 sata”, zasad je nemoguće poslati prijavu i procesuirati ovog vozača jer se ne vide tablice.

- Ne možemo samo na osnovu snimka objavljenog na sajtu “24 sata” da napišemo prijavu, iako se radi o zaista ozbiljnom prekršaju. Trebalo bi utvrditi i da li je vozilo, pošto je upotrebilo crveno-plavu rotaciju koja ima najviši prioritet u saobraćaju, poslato na službeni zadatak i ko je izdao nalog, kao i ko je vozio. Ako se ni na snimcima kamera iz Nemanjine, koje ćemo pregledati po zahtevu, ne bude videla tablica, jedina mogućnost je da apelujemo na svedoke da prijave registracioni broj i da tako sankcionišemo ovu nasilničku vožnju - kažu u saobraćajnoj policiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP