Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

URGENTNI CENTAR

Pokvario se jedini mobilni rendgen!

Autor: Ekipa Alo! | 30.01.2013 - 09:02:00h | Komentara: 2

U Urgentnom centru Srbije (UCS) pokvario se jedini pokretni rendgen aparat za dijagnostikovanje najtežih bolesti. Lekari apeluju da ovaj problem hitno bude rešen.

Mobilni rendgen

Mobilni rendgen | Foto: Goran Srdanov

Ovaj uređaj služi za dijagnostikovanje najtežih bolesti na odeljenjima intenzivne nege, pa osoblje mora da prenosi pacijente, čije je svako pomeranje veoma rizično. Dr Vesna Bumbaširević, direktorka Klinike za anesteziju Kliničkog centra Srbije, izjavila je da je mobilni rendgen aparat star i da je popravljan već nekoliko puta.


„Aparat koristimo kod najtežih pacijenata koji zavise, na primer, od aparata za veštačko disanje, sa povredama kičme, pa je njihovo svako pomeranje veoma rizično, na šta smo sada primorani, pošto je mobilni rendgen aparat u kvaru“, rekla je dr Bumbaširević i dodala da svako prebacivanje pacijenata na dijagnostiku nosi dodatni rizik, kao i da je Urgentni centar, u okviru KCS-a, ograničen i brojem liftova i osobljem.

„Isti lift koristimo i za prevoz pacijenata do operacione sale“, rekla je dr Bumbaširević, ukazujući na neophodnost nabavke bar još jednog ovakvog aparata.
Poslednji komentari
  • Sinisa Vreme: 30.01.2013 09:45h

    Da je situacija stvarno urgentna, a uprava KCS odgovorna, onda bi oni pozvali Jugorendgen iz Nisa i problem nabavke aparata za par sati resili. Ovako, sistem kukanja, nabavka iz inostranstva, Narukvice,... stara prica.

  • Aca Vreme: 30.01.2013 16:57h

    Zbog NARUKVICA propadaju nase firme. Treba ovlastiti neko TELO u Vladi Srbije koje ce moci hitno da deluje po ovakvim slucajevima, bez kompromisa. Sto se vise ceka, to se vise muti,,,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP