Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAŽIVANJE

Pola klabera u Srbiji koristi marihuanu, a svaki peti ekstazi i amfetamine

Autor: Blic.rs | 24.03.2014 - 20:12:00h | Komentara: 0

Preeliminarni rezultati istraživanja nevladine organizacije “Re Generacija” pokazali su da među mladima koji posećuju klubove i muzičke festivale svaki drugi koristi marihuanu, a svaki peti ekstazi i amfetamine.

Nema  lakih  droga Ovo je prvo nacionalno istraživanje među mladima koji posećuju noćne klubove o upotrebi psihoaktivnih supstanci i rizičnim seksualnim praksama. Ne odnosi se na celokupnu populaciju zemlje već samo na mlade osobe koje izlaze u klubove i posećuju muzičke festivale, a kako anketa traje do 4. aprila rezultati mogu da budu drugačiji do kraja istraživanja.

- Istraživanja ovog tipa služe da se skroje preventivni programi prema potrebama mladih koji su koristili psihoaktivne supstance. Cilj je da što veći broj mladih od 15 do 35 godina koji izlaze u noćne klubove uradi anketu, jer je važno da saznaju da kontakt s psihoaktivim sastojcima ima posledice po njihovo zdravlje, kao i koje sve posledice to mogu da budu. Istraživanje je potpuno anonimno i podaci dobijeni upitnikom koristiće se isključivo u svrhe istraživanja - kažu Irena Molnar i Jovana Arsenijević iz organizacije “Re Generacija“.
Projekat u okviru koga se istraživanje sprovodi je finansijski podržan od strane međunarodnog Fonda za otvoreno društvo, a kako izgleda upitnik možete pogledati ovde.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP