Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SOLIDARNI

Policajci u Vranju
štrajkuju zbog uhapšenih kolega!

Autor: Tanjug | 27.10.2012 - 22:17:00h | Komentara: 0

Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da su "zbog brutalnog postupanja protiv četvorice saobraćajnih policajaca, kolege iz Policijske uprave u Vranju ušle u 'tihi štrajk' u znak podrške kolegama", dok je je u Policijskoj upravi Tanjugu rečeno da nemaju informacija o bilo kakvom štrajku kolega iz saobraćajne policije.

pokrivalice

Štrajk solidarnosti u Vranju | Foto: Jelena Vučetić

- Nije po pravu niti je pravedno da se policajcima koji su osumnjičeni za lako krivično delo odredi pritvor od mesec dana. Ne želimo da se mešamo u nezavisnost sudstva, ali moramo da se upitamo da li se zakon primenjuje isto prema svima - kaže se u saopštenju.


U saopštenju se takođe navodi da je četvorici policajaca juče određen pritvor bez ikakvog osnova, "dok u isto vreme dilerima koji deci prodaju drogu u većini slučajeva sudije ne smeju ni da odrede pritvor".
Zamenik predsednika Policijskog sindikata Srbije Vlada Pavićević rekao je Tanjugu da niko u sindikatu niti u policiji ne zeli da brani kolege koje će odgovarati ukoliko su krive, ali da ta organizacija insistira da se prema njima postupa kao i prema svim građanima Srbije.

- Sve dok se prema našim kolegama u Vranju ne bude postupalo kao i prema drugim građanima, pripadnici saobraćajne policije, koji nisu na dužnosti, u znak podrške našim kolegama, do daljeg neće izlaziti iz stanice i neće uzimati hranu - rekao je Pavićević.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da nema informaciju o bilo kakvom štrajku kolega iz saobraćajne policije.
- Štrajk podrazumeva obustavu rada. Ja takvu informaciju nemam. Policija radi normalno, zadaci se redovno izvršavaju, tako da nema nikakve obustave rada, osim što, nakon obavljene službe, određeni broj pripadnika boravi u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi u cilju podrške kolegama - rekao je Stamenković.

Četvorici policajaca Saobraćajne policijske ispostave u Vranju, Goranu Đ, Ivici K, Nebojši S. i Saši I. juče je Krivično veće Osnovnog suda u Vranju izreklo je pritvor u trajanju do 30 dana.

Portparol Osnovnog suda u Vranju Srboljub Milosavljević rekao je sinoć Tanjugu da je pritvor u istom trajanju izrečen i biznismenu iz Vranjske Banje Miti R. (39) koji se dovodi u vezu sa radnjama zbog kojih su juče rano ujutro uhapšeni policajci.

Protiv četvorice policajaca Policijska uprava u Vranju podnela je krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, a protiv Mite R. za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP