Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UMESTO DA ZAŠTITE SRPSKOG PREMIJERA, ORGANIZATORI PREBACUJU ODGOVORNOST

Policija BiH okrivila Vučićevu pratnju za kamenovanje!

Autor: E. A. | 13.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Umesto da premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj pratnji pruži adekvatnu policijsku zaštitu i garantuje bezbednost na skupu u Potočarima, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić odgovornost za nezapamćeni napad prebacuje na obezbeđenje srpske delegacije!

Sramna izjava: Mirsad Vilić

Sramna izjava: Mirsad Vilić

Naime, on je naveo kako je trebalo da pratnja premijera, odmah posle prvih povika u Potočarima i prve bačene patike, kaže da se vrati nazad, a “ne da nastavlja putem kojim su krenuli”?! Poblem koji Vilić iz samo njemu znanih razloga ne pominje jeste taj što se iz snimaka jasno vidi da je srpski premijer bukvalno bio sateran u zamku i da u stešnjenom prostoru, kada je besna masa krenula na njega i pratnju, nije bilo drugog izlaza sem da pokušaju da se domognu automobila. Da ne pominjemo da su njegove snage bile dužne da obezbede sigurnost svakom učesniku skupa.


- Odlučeno je da se ide napred prema vozilu i u tom gornjem delu došlo je do bacanja određenih predmeta. U ovakvom slučaju, štićena ličnost treba da sluša svog glavnog pratioca. Trebalo je prepoznati situaciju i, kada je primećena prva bačena patika, zvižduk ili slično, trebalo je odustati od daljeg kretanja i vratiti se nazad - navodi Vilić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je sramotno da direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela odgovornost za napad prebacuje na premijerovo obezbeđenje.

- Nedopustivo je da Vilić ne pokaže ni trunku odgovornosti i profesionalizma, posebno imajući u vidu činjenicu da je samo zahvaljujući prisebnosti premijerovog obezbeđenja sprečeno ubistvo - naglasio je Stefanović i podsetio da je „zemlja domaćin dužna da obezbedi zaštitu i sigurnost svakog svog gosta, a pogotovu premijera jedne države“.

- Aleksandar Vučić, država Srbija, kao ni njegovo obezbeđenje nisu birali rutu kretanja, neposredno obezbeđenje, kao ni mesto održavanja komemorativnog skupa. Upravo su organi BiH insistirali da oni vrše obezbeđenje premijera Srbije - rekao je Stefanović.

Da je Mirsadu Viliću najbolje da ćuti, a ne da „svoju sramotu pokušava da opere preko drugih“, poručuje za “Alo!” i kriminolog Zlatko Nikolić.
- Kako je moglo obezbeđenje stranog šefa države da bude odgovorno za bezbednost događaja u drugoj zemlji? I Putin, kada je dolazio u Beograd, imao je svoje obezbeđenje, ali je skup pokrivala srpska policija - napominje Nikolić i dodaje da se on pita, „Vilić ne bi bio ni nadzornik straže, a kamoli šef bezbednosti“!

Domaćin je dužan da  obezbedi zaštitu svakog  gosta, a pogotovu  premijera jedne države

Domaćin je dužan da obezbedi zaštitu svakog gosta, a pogotovu premijera jedne države | Foto: Oliver Bunić

Stefanović: Sumnjam u ozbiljnu istragu kolega!


Ministar Nebojša Stefanović nije uveren da će kolege iz BiH atentat na srpskog premijera istražiti profesionalno i temeljno.
- Plašim se da će izostati i ozbiljna istraga i da počinioci ovog teškog krivičnog dela, kao i organizatori i inspiratori, nikada neće odgovarati - naglasio je Stefanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP