Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUKE ZBOG NOVCA UNIŠTENOG KAO SUDSKI DOKAZ

Policija mu ofarbala 420 evra, a sad može sa njima samo da se slika!

Autor: P. Vujanac | 09.07.2014 - 15:10:00h | Komentara: 7

Pre četiri godine bio je ucenjen, pa je pozajmio 420 evra koje je policija "obeležila" da bi uhapsila ucenjivača, ali danas, nakon završetka suđenja, te novčanice ne može da zameni i vrati dug jer ih je neko - oštetio. Tako za "Alo!" priča Zoran Maksimović (46), invalidski penzioner iz prigradskog naselja Bujačić kod Valjevo.

Zoran Maksimović sa ofarbanim evrima korišćenim za hapšenje ucenjivača

Zoran Maksimović sa ofarbanim evrima korišćenim za hapšenje ucenjivača

On je 2010. godine bio žrtva ucene jednog privatnog detektiva, zbog čega se obratio policiji. Sada ga je, kako kaže, snašla nova muka jer su novčanice, korišćene na sudu kao dokazni materijal, poptuno neupotrebljive.

- Tih 420 evra sam pozajmio od prijatelja, prijavio ucenu policiji i pare dao inspektoru koji je vodio tu istragu. Nakon toga, dat mi koverat sa novčanicama koji sam odneo ucenjivaču, kojeg je, nakon predaje novca, policija uhapsila. Sudski proces je trajao do pre 15-ak dana kada je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu suda u Valjevu – kaže Maksimović, koji je nakon okončanja postupka pozvan u sud da podigne evre.

Međutim, kako kaže, šokirao se kada su mu u sudu dali novčanice gotovo potpuno "ofarbane" u crvenu boju. Zaputio se potom u banke i menjačnice u Valjevu, u pokušaju da evre razmeni u dinare, ali je na svakom mestu odbijen uz objašnjenje da je novac "oštećen" i da se na taj način obeležavaju pare "koje su ukradene".

Zoran Maksimović sa ofarbanim evrima korišćenim za hapšenje ucenjivača

- Sada ne znam šta da radim i ne znam ko je odgovoran za oštećenje para. Moja penzija je 9.000 dinara, treba da prijatelju, od koga sam još pre četiri godine pozajmio evre da se izbavim iz kandži ucenjivača, vratim ovaj novac, ali ni banka ni menjačnica ga ne "priznaju" - jada se Maksimović.

Kako saznaje "Alo!", evri koji su korišćeni prilikom hapšenja ucenjivača, obeleženi su fuksinom, koji se uobičajeno koristi prilikom postavljanja takozvane "kriminalističke klopke". Novčanice jesu promenile boju ali, kako kažu naši izvori, Maksimović nema razloga za brigu, već treba da od suda traži naredbu za Narodnu banku Srbije da mu zameni novčanice na šta, po zakonu, ima pravo.

Zoran Maksimović sa ofarbanim evrima korišćenim za hapšenje ucenjivača

Potvrđenom prvostepenom presudom Osnovnog suda, vlasnik privatne detektivske agencije Dejan Kovačević osuđen je zbog krivičnog dela ucene iz člana 215. na 14 meseci uslovno i novčanu kaznu. U procesu protiv njega bilo je nekoliko oštećenih osoba, među kojima je i Maksimović. Od njega je Kovačević tražio da mu da 2.000 evra, ukoliko neće da mu u novinama izađe puno ime i prezime zbog duga koji je njegova supruga imala prema jednoj klinetkinji detektiva.
Poslednji komentari
  • nena Vreme: 09.07.2014 15:24h

    DRAGI GOSPODINE NAJLAKSE JE ZAMENITI TAKVE OSTECENE NOVCANICE ZA NOVE U BILO KOJOJ BANCI EVROPSKOH ZEMALJA,RECIMO GRCKOJ .JA SAM TAMO ZAMENILA OSTECENE-ISCEPANE NA SITNE DELOVE EVRE,NE I SECAM SE BAS DOBRO DA LI SAM PLATILA NEKU PROVIZIJU.NEMATE STA DA IZGUBITE,MOZE TE DA POKUSATE,SRECNO

  • mozgic Vreme: 09.07.2014 16:44h

    Savet: neka se osteceni obrati Konzulatu SR Nemacke ali uz potvrdu iz suda i predpostavljam da ce mu se pomoci. Nemci ce sigurno imati vise sluha za probleme naseg zitelja nego Srbija.

  • DEBe Vreme: 09.07.2014 16:52h

    Mozda zato sto im je "cinkario" njihove pajtase - suradnike u kriminalu! Ne "zatvara se tako lako" "rudnik zlata" kako oni lako mogu da kazu!

  • misa avokado Vreme: 09.07.2014 19:03h

    U svakoj banci se oštećene novčanice mogu zameniti za 4% provizije...

  • Aleksandar Bojic Vreme: 09.07.2014 21:46h

    Moze da se zameni u bankomatu koji menja devize.....Ja sam 50 dolara zamenio bez problema malo je falio cosak....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP