Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„PARADE“ (NE)ĆE BITI?

Policija neće zabraniti antiprajd skupove?

Autor: E. S. - R. K. | 25.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Policijska stanica Stari grad još uvek nije zabranila skup „Sačuvajmo prirodna bogatstva Srbije“, zakazan za subotu 28. septembar, na dan održavanja „Parade ponosa“, iako se u prijavi skupa te grupe građana jasno vidi da će učesnici sa sobom nositi kamenje, letve, metalne šipke i gorivo u bocama!

„Parade“ (ne)će biti?

„Parade“ (ne)će biti? | Foto: Marko Metlaš

Tog dana u centru Beograda zakazano je još šest različitih skupova protivnika „Parade“. Uprkos tome, kako „Alo!“ saznaje, policija za sada još nije donela odluku o preventivnim hapšenjima, kao i zabrani okupljanja.


- Preventivnih hapšenja neće biti. Policija još razmatra šta će uraditi povodom zakazanih skupova - otkriva za „Alo!“ izvor iz MUP-a. Goran Miletić, član organizacionog odbora „Parade“, kaže za naš list da se nada da će uprkos zakazanim skupovima protivnika „Parade“, sama manifestacija proći dostojanstvenije nego 2009. godine, kao i da će policija uraditi sve da zaštiti svoje građane.

- Ne očekujem da neće poleteti nijedna kamenica, ali se nadam da će „Parada“ proći na jedan pristojniji način, nego 2009. Posao policije je da napravi najbolju moguću procenu i nadam se da će ovog puta sve biti mnogo bolje, imali su vremna da se pripreme - poručuje Miletić. Za subotu, 28.
septembra, skupove su prijavili srpski „Obraz“, organizacija SNP „Naši“, sabor „Zavetnici“ i još nekoliko organizacija i pojedinica. Gej aktivista Predrag Azdejković iznenađen je bahatošću ekstremističkih grupa, koji su, bez pardona, prijavile skup policiji, ironično navodeći da će sa sobom imati „uzorke prirodnih bogatstava Srbije“.
Poslednji komentari
  • Dzikalo Vreme: 25.09.2013 08:27h

    Ovo bi bilo ispravno.Dati pravo na opredeljenje i jednima i drugima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP