Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZJAVU VLASAJA OCENJUJU NEISTINITOM

Policija negira da
je maltretirala Srbe

Autor: Tanjug | 09.01.2013 - 18:33:00h | Komentara: 0

Kosovska policija negirala je danas da je brutalno pretukla jednog od desetorice privedenih Srba sa severa, Darka Vlasaja. U saopštenju policija izjavu Vlasaja ocenjuje kao neistinitu i tvrdi da njeni pripadnici nisu intervenisali u prištinskom sudu.

Nasilje

Policija izjavu Vlasaja ocenjuje kao neistinitu! | Foto: prelom

Vlasaj je danas optužio pripadnike specijalne jedinice kosovske policije da su ga brutalno pretukli tokom ispitivanja u sudu u Prištini.

- Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli - rekao je Vlasaj.
U saopštenju kosovske policije navodi se da su povodom ovih izjava kontaktirali i organe pravosuđa, odgovorne zvaničnike kako bi dobili informacije o ponašanju policijskih službenika u sudu u Prištini.
U izveštajima, zapisnicima i izjavama koji su potpisle privedene osobe navodi se da su policijski službenici pravilno i profesionalno postupali, kaže se u saopštenju i dodaje da se policija u tom slučaju ponašala u skladu sa principima, procedurama i zakonskim ovlašćenjima i ni na koji način nije vršila nasilje nad pritvorenima, zbog čega su takve izjave označili kao neistinite. Kosovska policija u saopštenju ističe da se u obavljanju svojih zadataka ponaša profesionalno i odgovorno i da sve građane podjednako tretira bez obzira na etničku, rasnu, versku ili polnu pripadnost.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP