Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUĐENJE

Policija osporava tužbu Tatonovih

Autor: A. D. | 11.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Višem sudu u Beogradu juče je održano pripremno ročište po tužbi porodice francuskog navijača Brisa Tatona (28), ubijenog 2009. godine u centru Beograda, koja traži odštetu od Srbije od 300.000 evra.

Suzan i Alan Taton

Suzan i Alan Taton | Foto: RAS

- U izveštaju MUP-a se navodi da je na Terazijama bilo ogromno obezbeđenje, a huligani koji su napali francuske navijače skupljali su se baš u parku ispred Terazija.

Bris Taton

Bris Taton | Foto: RAS

Presude


Zbog ubistva Brisa Tatona 17. septembra 2009. 15 navijača Partizana pravosnažnom presudom osuđeno je na ukupno 123 godine zatvora. Kako je utvrđeno na sudu, Tatona su vukli nekoliko metara do stepeništa kod garaže, da bi ga zatim već uveliko povređenog bacili sa visine od skoro pet metara. Od posledica tog pada, Taton je 29. septembra 2009. godine preminuo u bolnici.

Napadnuti Francuzi bili su u hotelu u Prizrenskoj, na 20-30 metara od mesta gde su se skupljali huligani, koji su slali svog emisara u hotel da vidi da li su navijači FK Tuluza tamo - istakao je juče Slobodan Ružić, zastupnik porodice Taton, i dodao da iz toga očito proizilazi da policija nije radila dobro.

- Na snimcima sa mesta ubistva vidi se i da je policija bila tamo samo nekoliko minuta pre tragedije - rekao je Ružić i naglasio da država pokušava da ospori tužbu tvrdeći da može da bude odgovorna samo za slučajeve štete od terorističkih akata, ali to pravno nije tačno jer se u ovom slučaju radi o organizovanoj grupi huligana, što se vidi i iz pravosnažne presude za ubistvo Tatona.

Slobodan Ružić

Slobodan Ružić | Foto: Dušan Milenković


Zamenik državnog pravobranioca Savka Mangović, zastupnik države, rekla je da država ne razdvaja terorizam i akte nasilja koji ugrožavaju bezbednost građana, ali da u ovom slučaju o tome nije reč.
Ona će predložiti da se sasluša komandir policije koji je bio odgovoran za akcije MUP-a. Roditelji i sestra ubijenog Brisa Tatona traže po 80.000 za duševan bol i još po 20.000 za pretrpljeni strah.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP