Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA

Policija proverava veze Kosmajca s bankarima i funkcionerima DS-a!

Autor: S. Vojinović - M. Keranović | 13.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Radna grupa MUP-a Srbije koja istražuje sve u vezi sa poreklom imovine Dragoslava Kosmajca, koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao „najvećeg narko-dilera u Srbiji“, ali i sumnje da je sarađivao s nekim od policijskih funkcionera, ovih dana proverava kredite koje je Kosmajac uzimao od domaćih banaka, saznaje „Alo!“.

Kosmajčev zamak od pet miliona evra

Kosmajčev zamak od pet miliona evra

- Došli smo do potpuno novih informacija i saznanja u vezi sa poreklom imovine. Dokazi o poreklu njegove imovine su vrlo klimavi. Za neke nekretnine ne postoji poreklo. Ovih dana proveravamo i kredite koje je uzimao od pojedinih banaka u zemlji, čime je garantovao te pozajmice, ko su mu bili garanti, ali i ko mu je iz banaka pomagao da dođe do para. U pitanju su velike sume. Očekujemo da će istraga biti završena najkasnije za dvadesetak dana - priča sagovornik „Alo!“.
On još kaže da je radna grupa češljala i dozvole koje je Kosmajac dobijao za gradnju objekata.


- I tu postoji sumnja da je do nekih parcela i dozvola za gradnju dolazio nelegalno i da su mu u tome pomagali pojedini funkcioneri opštine Zvezdara, na čijoj je teritoriji gradio, ali i tadašnji funkcioneri grada Beograda iz redova demokrata - otkriva izvor „Alo!“.

Podsetimo, naprednjaci su nedavno upitali demokrate ko je omogućio Kosmajcu da legalizuje svih 15 objekata na teritoriji beogradske opštine Zvezdara bez ijedne građevinske dozvole.

Edip Šerifov (DS), aktuelni predsednik opštine Zvezdara, kaže za „Alo!“ da je opštini iz tužilaštva zatraženo da im dostave sve građevinske dozvole i zahteve za legalizaciju koji se odnose na Kosmajčevu imovinu.

- Ono što sam saznao nakon toga je da ima nekoliko dozvola i zahteva za legalizaciju. To su građevinske dozvole iz 2002, 2003. i 2005. godine. Postoji i predmet za legalizaciju iz 2007. Međutim, od 2009, po novom zakonu, svi zahtevi za legalizaciju su upućeni Gradskom sekretarijatu za legalizaciju. Sa drugim detaljima nisam upoznat jer opštinu vodim od 2012. godine - navodi za naš list Šerifov. Inače, mediji su pisali o Kosmajčevom velelepnom zdanju na Zvezdari, koje je procenjeno na oko pet miliona evra.

Milan Popović

Milan Popović | Foto: Marko Metlaš

Popović: Kosmajac me pitao da li mu rušimo objekte zbog Miškovića!

Milan Popović, koji je opštinu Zvezdara vodio osam godina, do 2012. godine, kaže za „Alo!“ da nikada ništa nije imao sa Kosmajcem po pitanju, kako kaže, ni pravne ni bespravne gradnje na toj opštini, kao i da Kosmajac od njega po tom pitanju nikada ništa nije tražio.
- Ono što znam jeste da ima kuću u ulici Milana Rakića, a iz medija sam saznao da ima i druge objekte na Zvezdari. Opština izdaje dozvole za objekte do 800 kvadrata, a preko toga grad Beograd. Ako je podneo zahtev za dozvolu u skladu sa zakonom, dozvolu je morao da dobije. Tog čoveka sam upoznao i razgovarao s njim. Jednom je razgovor bio neformalan, a drugi put sam sa njim razgovarao kada smo pre desetak godina rušili nelegalne lokale kod Cvetkove pijace, između ostalih i njegova dva-tri. Na njegovo pitanje da li mi to radimo da bi Mišković gradio tržni centar ili kako bi tu bila zelena površina, odgovorio sam da želimo da tu bude zelena površina. Onda je on među prvima sam počeo da skida crepove sa svojih objekata. Nikada sa njim nisam imao bilo šta po pitanju njegove gradnje niti je tako nešto od mene ikada tražio - navodi Popović za naš list.

Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 13.08.2014 12:35h

    A kako je sin Tomislava Nikolica sagradio kucu na Adi?!Zato su i doneli Zakon o legalizciji objekata 1.11.2013god..a poslednji rog za legalizaciju je bio 29.01.2014.god.Svaka vlast donosi zakone prema svojim potrebama!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP