Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DDOS NAPAD

Policija: Sajt 'Peščanika' napadnut s više hiljada adresa!

Autor: Tanjug | 04.06.2014 - 10:25:00h | Komentara: 0

Sajt "Peščanik" napadnut je s više hiljada adresa iz celog sveta, koje su korišćene da bi ga onesposobile", piše list "Danas" pozivajući se na izvore u policiji.

Haker

Foto: Dreamstime

Prema pisanju tog lista, reč je o DDOS napadu, odnosno o bot-net mreži" u kojoj jedan računar kontroliše zaražene računare širom sveta i koji po komandi istovremeno pristupaju jednom sajtu i dovode do obaranja tog sajta.

Izvor iz policije kaže za beogradski list ''Danas'' da je reč o velikom broju računara u okviru mreže, a da njihovi korisnici nisu ni svesni da se napadi vrše preko njih.

"Može biti i da je sa vašeg računara izvršen napad, a da to ni ne znate. To će biti teško za istragu", objašnjava izvor "Danasa" iz policije.

Policija je angažovana na otkrivanju osoba koje su oborile sajt „Peščanik“ i već ovih dana očekujemo rezultate, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

On je novinarima rekao da je policija na putu da otkrije odakle je izvršen napad na taj sajt.

Veljović u ovom trenutku nije želeo da iznosi detaljnije informacije, ali je dodao da će onda kada policija bude imala sve činjenice, to i saopštiti javnosti.

Veljović je učestvovao na konferenciji posvecćenoj visokotehnološkom kriminalu i ilegalnim migracijama.

Prema pisanju medija sajt „Peščanik“ napadnut je u nedelju u DDOS napadu, odnosno sa više hiljada adresa iz celog sveta, koje su korišćene da bi ga onesposobile.

Ne oglašava se:  Milorad Veljović

Milorad Veljović | Foto: Nenad Mihajlović

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da će država sve takve slučajeve ispitati i obelodaniti ko stoji iza njih.

Veljović je izjavio danas da policija proverava ko je dostavljao lažne informacije premijeru Srbije Aleksandru Vučiću o tuči u kojoj je navodno učestvovao njegov sin i da će policija i u tom predmetu sigurno uraditi svoj posao.

Veljović je rekao novinarima da je u tom, kao i u drugim predmetima, niko ne može biti zaštićen, „niti u policiji, niti van policije“.

On je naglasio da je pripadnicima policije stalo da svaki predmet, bez obzira ko je umešan, istraži do kraja, naglasivši da se pri tome postupa profesionalno.

Veljović je istakao da je ponosan na policiju čiji je direktor, a da pojedinci, „kojih ima u svakom sistemu“ ne mogu biti merilo rada niti MUP-a niti policije.

Prema njegovim rečima, policija nema nikakve potrebe da „sklanja u fioke“ bilo koje predmete i da je interes policije, i njegov lično, da svaki slučaj rasvetli do kraja.

„Nijedan predmet neće biti sklonjen niti od javnosti niti od bilo koga… Zašto bi neko to radio“, upitao je Veljović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP