Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA: ISTRAGA O AGROBANCI PROŠIRENA NA FIRME ČLANOVA BIVŠE VLADE!

Policija saslušava
Čovića i Mihajlovića!

Autor: S. Vojinović | 25.06.2013 - 15:56:00h | Komentara: 15

U predmetu „Agrobanka“, policija istražuje višemilionske kredite koje su preduzeća FMP i „Lutra“ uzeli od banke, a njihovi vlasnici Nebojša Čović i Dušan Mihajlović biće saslušani u narednih nekoliko dana, saznaje „Alo!“. Pored njih dvojice, poziv da se javi policiji uskoro bi mogao da očekuje i bivši premijer Mirko Cvetković pošto je bio član UO te banke, u vreme kada su se krediti u njoj delili i „šakom i kapom“.

Dušan Mihajlović

I bivši ministar policije na saslušanju: Dušan Mihajlović | Foto: Marko Đurica

 

Poziv na saslušanje može da očekuje i bivši premijer Mirko
Cvetković, koji je bio član UO banke

Milorad Džambić, predsednik Izvršnog odbora Nove Agrobanke, tokom svedočenja, nabrajajući koje su sve kompanije uzele kredite, a nisu ih vratile, još jesenas je pomenuo i ova dva preduzeća.

- Iako je optužnica u ovom predmetu već podignita nismo stali sa istragom. Na osnovu iskaza koje smo do sada dobili i na osnovu provere dokumentacije, utvrđeno je da su ove dve firme uzele kredite, koji nisu vraćeni. Tim povodom će na informativni razgovor u policiju, u svojstvu građanina, biti pozvani Čović i Mihajlović - kaže izvor „Alo!“ iz policije.
Juče smo Mihalovića pozvali na broj telefona koji je dostupan redakciji, ali nismo uspeli da ga dobijemo. Mediji su ranije objavili da je „Lutra“ uzela kredit od 20 miliona evra, a FMP 25 miliona evra. Međutim, Čović tvrdi da je dug mnogo manji.

Nebojša  Čović

„Nisam kupovao jahte“: Nebojša Čović | Foto: Marko Metlaš

- Dugujemo 8,5 miliona, imamo ugovor sa bankom na osnovu koga postupamo, dakle svoje dugove vraćamo. FMP nije novac uzeo da bi kupovao preduzeća ili jahte kao drugi, već su krediti bili namenski, za investicije i tekuće poslovanje, nisu bili bez pokrića. Policija je već proveravala sve to, bili su u fabrici. Ja sam već davao izjavu policiji - kaže Ćović.

Inače, Džambić je u oktobru svedočio i da je kao direktor Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka donosio odluke saglasno sa Upravnim odborom u kome su bili Mirko Cvetković i Nebojša Ćirić.

- Ćirić je več saslušan, a Cvetkovića bi pripadnici Radne grupe UKP-a trebalo da salušaju vrlo brzo - dodaje naš sagovornik.

Mirkio Cvetković

Mirko Cvetković | Foto: Marko Đurica

Tužilaštvo za organizovani kriminal je početkom maja podiglo optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još 20 okrivljenih u tom predmetu, zbog sumnje da su tu banku oštetili za 84 miliona evra. Iza rešetaka je samo Antonić, dok se ostali brane sa slobode ili su u kućnom pritvoru.
Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 25.06.2013 16:22h

    Nebojša Čović, nemoguće. Možda će Srbija biti srećnija kada vratite pare koje ste uzimali kad već ne uspevate sa parolom "hleba i igara" u Crvenoj Zvezdi.

  • Stari Vujadin Vreme: 25.06.2013 17:50h

    Samo nedostaje Sutanovac i bili bismo u prvom kvartalu ispunjeni.

  • pop Vreme: 25.06.2013 18:22h

    Uhapseni su neki ,,nevazni,,likovi,a dva coveka(Covic i Dusko) koji duguju agrobanci sestinu ukupno opljackanih para su na slobodi.Bravo za sistem i za vajne borce protiv korupcije.

  • dusan Vreme: 25.06.2013 18:32h

    Srbija ce biti srecna kad COVIC vrati pare koje je uzeo ! Ocekujem pravu informaciju koliko je uzeo i kada , koliko je vratio do danasnjeg dana i koliko je preostalo za vracanje . Ja sam jedan od srba koji ce biti srecn iji kad se vrati Covicev dug a isto tako bih voleo da saznam cime je garantovano kod banke od strane COVICA za dobijanje kredita . Takodje bih voleo da vidimo imovinsku kartu COVICA odnosno kolika je imovina kojom je garantovao kredit od 25 milona eura i da li je prijavljena poreskom organu !!!

  • Kad je tesko-COVIC Vreme: 25.06.2013 20:00h

    Covicu delijo,ne daj se.Delije su uz tebe

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP