Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE INSPEKTORI UKP ČEŠLJAJU DRŽAVNU LUTRIJU SRBIJE

Policija saslušava
Tijanu Anđelić!

Autor: Svetlana Vojinović | 30.07.2013 - 16:29:00h | Komentara: 2

Pripadnici Uprave kriminalističke policije po nalogu dva tužilaštva prošle nedelje ušli u Državnu lutriju Srbije! Proveravaju poslovanje ove firme u periodu od 2008. do 2012. godine, a na informativni razgovor uskoro će biti pozvana i bivša direktorka Lutrije Tijana Anđelić, saznaje „Alo!“

Tijana Anđelić

Tijana Anđelić | Foto: FoNet

 

Postoji sumnja da su pojedinici bez tendera
dobijali poslove u Lutriji na osnovu rodbinskih
i prijateljskih veza sa tadašnjom direktorkom

- Na osnovu zahteva Višeg tužilaštva i Tužilaštva za organizovani kriminal naši operativci su u Lutriju ušli još prošle nedelje. U okviru poslovanja, proveravaju su ugovori za javne nabavke, za koje postoji osnovana sumnja da su realizovani bez javnog poziva, isto kao i tenderi, zatim tu su i ugovori za marketinške i konsalting usluge, ali i monopolski status pojedinih firmi koje su imale, poslujući sa Državnom lutrijom Srbije. Radi se o periodu od 2008. do 2012, godine, kada je Tijana Anđelić bila na njenom čelu - objašnjava izvor „Alo!“ iz MUP-a.

- Mi u ovom trenutku postupamo po zahtevu tužilaštva u vezi sa prikupljanjem obaveštenja koja se odnose na taj period. Sigurno da će u narednom periodu biti pozvano više službenika Državne lutrije Srbije u policiju, sa kojima ćemo obaviti informativni razgovor u svojstvu građanina. Među njima, biće saslušana i tadašnja direktora Tijana Anđelić - dodaje on.
Kako još saznajemo, policija posebno proverava nabavku i kupovinu robnih nagrada za „Bingo“, ali i nekoliko privatnih firmi. Među njima i privatno preduzeće „Alka trgovina“, koje je često dobijalo poslove u ovoj igri na sreću.

Lutrija Srbije

Tijana za ruletom | Foto: RAS

 

Tijana će morati da objasni i zašto je Lutrija kupila 400 televizora, po ceni koja je
100 evra viša od maloprodajne!

- Neko od njih će morati da objasni zašto je Lutrija od „Alka trgovine“ kupila 400 LCD televizora, kada su bili najmanje 100 evra skuplji od maloprodajne cene u velikim prodajnim lancima u Beogradu. Sumnjamo da su pojedini ljudi i njihove firme dobijali poslove u Lutriji na osnovu rodbinskih i prijateljskih veza sa tadašnjom direktorkom bez tendera - komentariše sagovornik „Alo!“

Upućeni u prilike u beogradskim političkim krugovima, navode da je Tijana Anđelić bila veoma bliska sa bivšim vrhom DS-a.

Anđelić: Zadovoljna sam svojim rezultatima!
Tijana Anđelić, inače kadar DS, krajem prošle godine je posle odlaska demokrata sa vlasti, podnela ostavku na mesto direktorke Državne lutrije Srbije. Tu funkciju je obavljala pet godina. U obrazloženju ostavke je tada navela da je veoma zadovoljna postignutim rezutatima u Državnoj lutriji i da se nada da će njen naslednik nastaviti da vodi to preduzecće “na dobrobit svih zaposlenih i pre svega građana Srbije”.

Poslednji komentari
  • Obavestena Vreme: 30.07.2013 16:40h

    Opste je poznata ljubavna veza izmedju Tijane i Tadica... Dobili su i dete koje je priznao Srdjan Saper da ucini prijatelju da ne pukne bruka... Iz toga proizilazi sve ono sto pise u vasem tekstu... A gde su pare, videcemo!

  • Џинџер Минџер Vreme: 30.07.2013 17:30h

    Добра риба. Штета што је лоша лоповица. Узгред, једино на целом белом свету је Српска државна лутрија остварила губитке за време њене владавине. Још никада и нигде није забележено, да је нека кладионица остварила губитак. То ни теоретски и практично није могуће. Али могуће је у Србији, земљи нестварној.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP