Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRAGUJEVAC

Policija sprečila Verkovog
odbornika da napusti zemlju!

Autor: B. Nenković | 29.03.2013 - 11:35:00h | Komentara: 1

Bojanu Stojadinoviću, šef odborničke grupe „Zajedno za Šumadiju- URS“ u Skupštini Kragujevca policija na beogradskom aerodromu sinoć nije dozvolila da napusti zemlju iako je imao uredan pasoš, saopšteno je iz stranke čiji je lider Veroljub Stevanović.

Bojan Stojadinović

Vraćen s aerodroma: Bojan Stojadinović | Foto: Biljana Nenković

Stojadinoviću policija nije dozvolila da putuje jer je pod istragom u Višem sudu u Kragujevcu, ali kako su saopštili u njegovoj stranci „ niko mu nije oduzeo pasoš, niti ga obavestio da ne može da putuje van Srbije“.

Stojadinović je pod istragom kao odgovorno lice NVO „Omladina Šumadije“. On je sinoć sa ranije kupljenim kartama i urednom putnom ispravom pošao u Švajcarsku u privatnu posetu sa suprugom i maloletnom ćerkom.
Na terminalu su mu saopštili da mu je po nalogu suda zabranjen izlazak iz zemlje, zbog čega je morao da se vrati u Kragujevac. Sud ga nije obavestio da ne može da putuje, niti mu je oduzet pasoš, zbog čega Stojadinović najavljuje tužbu protiv države.

Stojadinović najavljuje tužbu protiv države!


Šef odborničke grupe koalicije Zajedno za Šumadiju - URS u Kragujevcu Bojan Stojadinović saopštio je danas da ga je policija sprečila da otputuje iz zemlje, dok u policiji tvrde da je reč o redovnoj zakonskoj proceduri s obzir da je Stojadinović pod istragom u Višem sudu.

Stojadinović je na konferenciji za novinare u Skupštini grada rekao da mu je policija na beogradskom aerodromu sinoć zabranila da napusti zemlju, dodajući da je sa suprugom i dvoje maloletne dece krenuo kod kuma u Švajcarsku.

On je dodao da ga niko nije obevestio da ne sme da napusti zemlju.

"Tužiću državu za naknadu troškova zbog kupljenih karata i za psihičko maltretiranje koje sam sa porodicom doživeo", rekao je Stojadinović i dodao da će se obratiti medjunarodnim organizacijama za zaštitu ljudskih prava.
Protiv Stojadinovića se vodi istraga u Višem sudu zbog zloupotrebe službenog položaja kao predsednika nevladine organizacije "Omladina Šumadije".

Na pitanje da li ga je pravni zastupnik u istrazi koja se vodi obavestio o odluci suda da ne sme da napusti zemlju, Stojadinović je odgovorio da njega niko nije obavestiio kao ni njegove pravne zastupnike.

"Policija je postupala po redovnoj zakonskoj proceduri i po odluci nadležnog suda", rekao je Tanjugu načelnik Policijske uprave u Kraguejvcu Ivan Đorović.
Poslednji komentari
  • Boesko Peric Vreme: 30.03.2013 14:15h

    Cist bezobrazluk sada drzava treba da palca odstetu za maltretiranje coveka a opet cemo to sve platiti mi ane nesposobni i korumpirani policajci i sudstvo koje ne radi svoj posao i namerno ometa pravsu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP