Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAŽNJAVAJU SE GRAĐANI, ALI NE I POLICIJA

Policija vozi s letnjim gumama!

Autor: E. Sadiku | 13.12.2012 - 08:25:00h | Komentara: 1

Devedest odsto službenih automobila u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova mimo zakona koristi letnje pneumatike, dok službena vozila nemaju obaveznu dodatnu opremu (prva pomoć, trougao, lanci za sneg, sredstvo za vuču vozila) saopštio je Sindikat srpske policije.

Čizma glavu čuva, a  za gume ko te pita

Čizma glavu čuva, a za gume ko te pita

Naime, kako navode iz Sindikata srpske policije, fakat je da sem rukovodstva MUP-a niko drugi nema kompletnu zimsku opremu. Nekoršćenjem zimske opreme u ovakvim uslovima policajci predstavljaju pretnju za sebe, pa onda i za druge na drumovima Srbije, navode iz ovog sindikata.

Dalje u saopštenju se navodi da Sindikat srpske policije daje punu podršku kolegama policajcima i vatrogascima spasiocima, koji se u ovako lošim meterološkim uslovima nadljudskim snagama sa lošom tehničkom opremom bore da pomognu građanima za vreme snežnog nevremena koje je zadesilo Srbiju.

Policajka naleže na haubu

Policajka naleže na haubu


Član sindikata Dragan Žebeljanin rekao je da očekuje da ministar Ivica Dačić nešto preduzme.
- S obzirom na to da je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova, očekujemo od njega da smeni u MUP-u sve nadležne koji su odgovorni za činjenicu da 90 odsto službenih automobila u MUP-u, u ovim uslovima, mimo zakona, koristi letnje pneumatike, dok službena vozila nemaju obaveznu dodatnu opremu (prva pomoć, trougao, lanci za sneg, sredstvo za vuču vozila).

Ajde, koleginice, poguraj malo  jače

Ajde, koleginice, poguraj malo jače


- Ovih dana dolazi do paradoksalne situacije da vozila policije ili vatrogasaca spasioca u ovakvim vremenskim uslovima koriste letnje gume. Takva vozila ne mogu da prođu kroz neočišćene kolovoze, zaglavljuju se ili sleću sa kolovoza. Dokaz za to su i fotografije koje se mogu videti na interentu, gde policijska vozila služe za podsmeh. Tehnički neispravna vozila sa letnjim pneumaticima predstavljaju problem po ličnu bezbednost policajaca - rekao je Žebeljanin.

On ističe problem gde neki rukovodioci u policijskim upravama vrše pritisak na policajce da kažnjavaju građane, a sami voze neispravna vozila, bez obavezne opreme i zimskih pneumatika, tako da dolaze u verbalni sukob sa građanima koji negoduju jer su kažnjeni, a vide vozilo policije koje je tehnički neispravno.

Okanović: Oni su bomba na putu


„Ukoliko je tačna informacija da 90 posto policijskih vozila ima letnje gume, onda ona predstavljaju bombe na putu“, rekao je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.
“Ukoliko policijska vozila imaju letnje pneumatike, onda bi službe iz policije trebalo da kazne korisnike, jer su takva vozila, u skladu sa zakonom o bezbednosti, tehnički neispravna”, navodi Okanović.

Poslednji komentari
  • Bata Srećko Vreme: 13.12.2012 17:05h

    Zašto sindikalci ne pitaju ko u policiji ima falsifikovanu diplomu,ko trguje fudbalerima,ko sve dobija 20% u nazad pet godina,ko ima firme,ko ima veliku imovinu stanove i kuće po Zlatiboru i u Beogradu,ko sve koristi službena vozila MUP ,službeno oružje,mobilne telefone i službene legitimacijei a ne radi u policiji i sl...To bi bilo jako zanimljivo!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP