Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠETNJA

Policijski sindikat najavio protest u petak

Autor: Beta | 16.03.2015 - 11:41:00h | Komentara: 0

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) organizovaće u petak, 20. marta, protestnu šetnju od Vlade Srbije do zgrade Predsedništva, zbog, kako je navedeno, lošeg stanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

policija policajci

PSS će nastaviti sa protestima i pozvati zaposlene u zdravstvu i prosveti da im se pridruže  | Foto: Nenad Mihajlović

Kako je saopšteno, na protestu, koji će početi u 12 časova, učestvovaće zaposleni iz svih Policijskih uprava u Srbiji i svih Uprava u MUP-u.
 - Ovo nije politički skup, već protest za priznavanje osnovnih prava koja su Opštim kolektivnim ugovorom već data ostalim državnim službenicima. Želimo svima u državi i premijeru Aleksandru Vučiću da ukažemo na probleme - kazao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.
On je dodao da je taj sindikat nakon usvajanja "nelegitimnog Posebnog kolektivnog ugovora samo za policijske službenike" organizovao peticiju protiv tog ugovora "koji je potpisalo preko 50 odsto zaposlenih u MUP koji su u tom trenutku radili".
 - Međutim, uprkos peticiji, od nadležnih nismo našli razumevanje za rešavanje problema policajaca, kojima je zarada smanjena za 18 odsto u poslednjih nekoliko meseci. Ovim Posebnim kolektivnim ugovorom su ukinuta još veća prava, koja su inače nedavno data drugim državnim službenicima. Mi tražimo samo ono što je svim drugima priznato - rekao je Mijailović.
On je najavio da će PSS nastaviti sa protestima i pozvati zaposlene u zdravstvu i prosveti da im se pridruže ukoliko skup najavljen za petak, "ne naiđe na razumevanje kod nadležnih".
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP