Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUKOB

Policijski sindikati protiv Dinkića!

Autor: Tanjug | 27.06.2013 - 13:57:00h | Komentara: 4

Reprezentativni policijski sindikati danas su se oštro usprotivili nameri ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da ukine materijalnu pomoć od 10.000 dinara koju primaju radnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ta dva sindikata u odvojenim saopštenjima su navela da policija radi težak i odgovoran posao i pitali Dinkiića kako će policajac koji na ulici patrolira po osam sati da živi sa 32.000 do 33.000 dinara.

Drugi vinovnik  incidenta dao izjavu  policiji, ali ne i medijima

"Dinkić dovodi građane u zabludu" | Foto: Nebojša Marković

 Nezavisni sindikat policije ističe da policija "ne može da snosi odgovornost za loš rad ministra finansija, a pogotovo da trpi posledice loše isplaniranog budžeta".

"Glavni krivac je Dinkić koji je loše isplanirao budžet za 2013. i napravio promašaj za oko milijardu evra", navodi taj sindikat.
Taj sindikat ističe i da je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić "svestan našeg položaja i zbog toga je uspostavio socijalni dijalog, kako bi mi i naše porodice bili najmanje oštećeni".
"Policija radi sa minimalnim sredstvima a sredstva koja Vi (Dinkiću) nameravate da prisvojite zarađuje MUP, koji i doprinosi punjenju budzeta", navodi taj sindikat koji pita Dinkića da li misli da policajci i njihove porodice treba da ispaštaju zbog njegovih grešaka.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar

 Policijski sindikat Srbije najavljuje da će se oštro suprostaviti nameri Dinkića, koji najavljuje da će se mesečna primanja policajaca smanjiti za 10.000 dinara.

"U pitanju je zamena teze i pokušaj Dinkića da građane dovede u zabludu. Tih 10.000 dinara koje dobijaju policajci nisu nikakva socijalna pomoć, već ono što nam po zakonu sleduje, ali smo napravili ustupak državi zbog teškog stanja u društvu", kaže predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.
Mijailović u saopštenju navodi i da su "time pripadnici MUP-a prvi put nakon nekoliko decenija stali u koliko-toliko ravnopravan položaj sa zaposlenima u državnim institucijama".
"Ukoliko se to ukine, pitamo ministra kako će živeti policajac koji po osam sati dnevno patrolira na ulici za platu od 32-33.000 dinara", kaže on.
Mijalović je zapitao i da li Dinkić zna šta je bezbednost države "i da li on na ovaj način želi da namerno izazove bunt policajaca zbog nekih svojih ciljeva".
Poslednji komentari
  • Landara Vreme: 27.06.2013 15:00h

    Ako bas hocemo, tih 10000 su siva ekonomija, neoporezovani deo plate koji se dobija "na ruke". Na ovaj nacin je drzava legalizovala sivu ekonomiju, a, navodno, namerava da se bori protiv nje. To samo moze u Srbiji!

  • goran Vreme: 27.06.2013 15:24h

    Svako kome je mala plata u drzavnoj sluzbi moze da da otkaz. Pa izvolte.

  • samo ja.. Vreme: 29.06.2013 15:22h

    Da dodam još i to ,da za tih 1oooo,-država ne plaća porez,znači da neće ući jednom u penziju.treba Dinkića da bude sramota.Inače je rešenje da se plate ograniče na najviše nek bude 150.000.-hiljada.Pisao sam puno ali bidržavu to izvelo iz ove bede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! značii taj Dinkić nešto da priloži..

  • sloba Vreme: 30.06.2013 09:49h

    Neka "reze" plate poslanicima a ne radnicima...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP