Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEGALIZOVAN RAD NA CRNO

Policijskim službenicima dozvoljen rad van službe

Autor: E.S. | 12.11.2014 - 14:42:00h | Komentara: 3

Legalan dodatni rad je već godinama želja brojnih policijskih službenika kojim bi značajno poboljšali sopstveni materijalni položaj. Sadašnje stanje, kada mnoge kolege pritisnute nemaštinom, rade poslove obezbeđenja na „crno“, strahujući da će zbog toga izgubiti svoj posao policajca, jednostavno je neodrživo.

Policijski sindikat Srbije

Policijski sindikat Srbije | Foto: Nebojša Marković

Ovakva višegodišnja praksa mora da što pre prestane, jer već sledeća plata biće svima umanjena za 10%, uz već ranije umanjen socijalni dodatak. Zbog svega toga, Sindikat policije i policijskih starešina učinio je ovih dana značajan korak u susret neizbežnim promenama koje će se, to je izvesno, naći u novom Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Naime, SPPS je sačinio sporazum sa uglednom firmom iz Beograda System support d.o.o. da policijski služenici koji su zainteresovani, mogu odmah po usvajanju pomenutog zakona, da legalno vrše poslove obezbeđenja objekata i ličnosti, detektivske poslove i sl. Naravno, svi detalji odnosa ovog sindikata i pomenute firme biće u potpunosti usaglašavani u narednim mesecima, kako bi kolege koje bi želele dodatno da rade, bile potpuno pravno zaštićene.
Po nekim, vrlo upućenim starešinama u MUP-u, koji su i sami zainteresovani da se dodatnim, legalnim radom policajci značajno materijalno potpomognu, zakon o kome je reč trebalo bi da bude usvojen najkasnije do sredine sledeće godine.
Treba istaći razumevanje sadašnjeg rukovodstva MUP-a koje je podržalo ovu inicijativu koju ovaj sindikat „gura“ već mesecima, ali ona tek sada dolazi do finalizacije.
Sindikat policije i policijskih starešina je jedini koji ide sa konkretnom akcijom u susret ovoj izuzetno značajnoj novini. Pored novog zakona novina je i konstruktivno ponašanje čelnika države prema pripadnicima policije oko ovog pitanja.
Nema više praznih obećanja i otezanja – na dnevnom redu je papir sa predloženim zakonskim rešenjem o dodatnom radu policajaca, kao i inicijativa ovog sindikata da se istog trenutka usvojena zakonska rešenja sprovedu u praksu na najbolji način. I to samo sa jednom željom: da policajci sopstvenim, legalnim dodatnim radom podignu svoj i standard svojih porodica koji je trenutno veoma ugrožen.
Poslednji komentari
  • Majstor Vreme: 12.11.2014 14:50h

    a sta da rade drugi?! da podmecu dupe?! Svasta! Dajte svima posao, pogledajte koja je stopa nezaposlenosti I to u porastu !!!!

  • Nenad Vreme: 12.11.2014 19:56h

    O cemu pricaju ovi tzv.sindikati,Da li policajac u svoje slobodno vreme treba da sa svojom porodicom ode u bioskop,pozoriste,bazen,zoovrt... ili treba da radi non stop da uopste ne dolazi kuci. Izborite se da za zakonski fond casova imaju pristojnu platu od koje mogu da zive,a ne da se borite da rade od jutra do mraka i obratno,bez slobodnog vremena. Strasno.

  • sasa Vreme: 13.11.2014 17:27h

    Policajac sam 25 godina. Mislim da se radi o nekoj novinarskoj sali. Kako moze policajac da radi za nekog privatnika a ujedno i za drzavu. Zamislite samo koliko bi sluzbenih tajni bilo izneto iz MUP-a. Ko usvoji takav zakon taj nije normalan. Bolje za ovu drzavu je da plati policajca ili bar da ne skida ove mizerne plate koje su dva puta manje nego u javnim preduzecima ili zemalja u regionu.U protivnom imacemo rasulo u sluzbi.A kad je u policiji rasulo zamislite sta ce biti u preduzecima u Srbiji. Ali u ovoj zemlji nista me vise ne cudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP