Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FUNKCIONERI ISKORISTILI VASKRŠNJE PRAZNIKE DA SA PORODICOM PREDAHNU OD POSLA

Političari s decom ukrašavali jaja!

Autor: S.V. - M.K. - D.P. | 05.05.2013 - 19:21:00h | Komentara: 1

Srpski funkcioneri i političari iskoristiće praznike da bi predahnuli od posla i tradicionalno u krugu porodice proslavili Uskrs. Njihovu nedeljnu trpezu, kako običaji nalažu, zašareniće uskršnja jaja čijem ukrašavanju su sami doprineli.

Stefanović: Ćerkica Nina je posebno uživala dok su se u kući farbala uskršnja jaja

Nebojša Stefanović sa porodicom

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović za Vaskrs putuje van Beograda, pa će praznične dane provesti u porodičnoj kući svog dede u Osečini kod Valjeva. Stefanovići su u petak ukrasili uskršnja jaja, a šarenišu iz korpe najviše se obradovala Nebojšina četrnaestomesečna ćerkica Nina.

- Nina je posebno uživala dok su se u kući farbala uskršnja jaja. To je za nju bio veliki događaj... Radujemo se Uskrsu jer ćemo svi biti na okupu. Osim sa mamom i tatom, Nina će Uskrs provesti i sa bakom i dekom, ali i prabakom i pradedom, odnosno roditeljima moje majke - priča za „Alo!“ Stefanović.

Nevena Adžemović

Nevena Adžemović uživa sa sinom Rastkom (5)

Svetu tajnu pročešća pred Vaskršnje praznike primila je njegova koaliciona partnerka, poslanica stranke Nova Srbija Nevena Adžemović, koja je otkrila za „Alo!“ da je postila ceo post, ali i da je jedva čekala da se pričesti. Pred objektivom našeg fotorperotera, Nevena je pokazala da uživa i u farbanju jaja sa svojim petogodišnjim sinom Rastkom, koji najviše voli da lepi sličice.
- U mojoj porodici, Vaskrs je oduvek tradicionalno proslavljan i tretiran kao najveći praznik, što u pravoslavlju i jeste. Uvek ga proslavljam kod kuće u krugu porodice. I ove godine je tako, s jednom razlikom, moja porodica i ja nećemo biti kod kuće, već na Zlatiboru, pa ćemo tamo slaviti. Veoma se radujemo Vaskrsu, a suprug i ja smo, kao i svake godine, postili ceo post i ja sam stvarno jedva čekala da se pričestim - priča za „Alo!“ poslanica stranke Nova Srbija Nevena Adžemović, koja kaže da s ljubavlju farba jaja.
- Volim da farbam jaja, i moj sin učestvuje u tome. Rastko obožava da lepi sličice i ja ga rado uključujem u taj posao. Suprug i ja ga učimo svim pravoslavnim običajima, pa tako i ovim vezanim za Vaskrs. Njemu je osim lepljenja sličica veoma zabavno i da se kuca, a posebno da pobeđuje u lupanju jaja. Ipak, ne dozovljavam mu prevare u tom smislu, te kod mene nema drvenih jaja - kroz smeh dodaje Nevena, koja kaže da je sve o pravoslavnim običajima vezanim za Vaskrs saznala od svojih roditelja.

Slobodan Homen

Slobodan Homen

Homen: Ćerka Natalija je farbala jaja sa bakama


Poslanik DS-a Slobodan Homen sa dvoipogodišnjom ćerkom Natalijom
i tromesečnim sinom Nikolom rado je pristao da se slika za „Alo!“.
- Natalija tradicionalno farba jaja petkom sa bakama i željno iščekujemo
nedelju da sa celom porodicom obeležimo Uskrs - kaže Homen.


Zorana Mihajlović

Za razliku od Adžemovićeve, ministarka energetike Zorana Mihajlović ove godine nije farbala jaja zbog radova u stanu.
- Zato je moj sin Dragan ukrašavao jaja sa svojom bakom, mojom majkom. Za Uskrs ćemo biti zajedno i jedva čekamo da s tim jajima izađemo na porodični derbi - kaže ministarka.

Stanislava Pak

Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Tomislava Nikolića, veliki hrišćanski praznik proslaviće sa suprugom Oliverom, sinom Viktorom i ćerkom Emom.

- Za razliku od Viktora, koji je hteo da se slika, Ema je starija i ne voli baš slikanje. Praznik ću proslaviti i sa devojčicama koje su odnedavno deo naše porodice, a o kojima sam rado preuzela brigu.

To su Danijela, Violeta, Sanja i Dostana iz sela Vranovo. Uskrs je najvažniji hrišćanski praznik kojim se izražava radost zbog konačne pobede sina Božjeg nad smrću i progonstvom. Mi smo narod koji je i kolektivno i pojedinačno prolazio i prolazi kroz stradanja i patnju i ukoliko aktivno budemo radili na unapređenju svoje duhovnosti i pomaganju svojim bližnjima, imamo nadu u spasenje za večni život - izjavila je Stanislava.

Vanja Vukić

Državni sekretar u MUP-u Srbije Vanja Vukić će Uskrs dočekati sa svojim bratancima Nikšom, Anjom i Nemanjom.

- Svi se radujemo Uskrsu, a najviše njih trojica. Jaja smo svi zajedno ofarbali, jedva čekamo nedelju da se cela porodica okupi na ručku - dodaje Vukićeva.

Tatjana Pašić za Uskrs sa ćerkom

Tatjana Pašić za Uskrs sa ćerkom

Tatjana Pašić, zamenica gradonačelnika Beograda, uskršnje praznike provodi sa svojom ćerkom.

- Svake godine farbamo uskršnja jaja. Koristimo razne tehnike i trudim se da uvek budu drugačija - kazala je Tatjana Pašić.

Poslednji komentari
  • baki Vreme: 06.05.2013 15:18h

    A ovo je mnogo vazno kako oni slave praznik

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP