Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRAH GIGANATA: „SIMPU“ I „JUMKU“ STIGLI OGROMNI RAČUNI ZA KOMUNALIJE

Političari tolerisali neuredne platiše

Autor: V.Pešić | 11.03.2015 - 13:30:00h | Komentara: 0

Gostujući u večernjoj emisiji “Oko juga” regionalne Radio-televizije Vranje, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović optužio je direktore javnih preduzeća “Vodovod” i “Komrad” i lokalne funkcionere što su dozvolili da “Simpo” i “Jumko” za komunalije duguju astronomske svote novca.

Pogon

Pogon "Jumka" | Foto: V. Pešić

Visoki državni činovnik i funkcioner SNS-a rekao je da su lokalni funkcioneri SPS-a iz političkih razloga tolerisali direktore propalih giganata da ne plaćaju dažbine za vodu i iznošenje smeća, koje ukupno premašuju 374 miliona dinara.
 - Direktori komunalnog preduzeća “Komrad” i “Vodovod” najaviljuju tužbe i sankcije protiv “Simpa” i “Jumka” za potraživanja koja se godinama gomilaju. Očigledno je da vranjski SPS više nema političkog uticaja u “Jumku” i “Simpu”. Tolerisali su godinama da pomenuti giganti ne plaćaju komunalije. Tako im je politički odgovaralo. Sada su računi stigli za naplatu pa prete isključenjima vode i tužbama za neplaćene računa za smeće, rekao je Dragan Stevanović.

Pogon konfekcije

Pogon konfekcije | Foto: V.Pešić

Posrnula državna kompanija “Simpo”, u kojoj je generalni director bivši socijalista Slađan Disić, pod kontrolom je vrha SNS-a. Kompanijom “Jumko” rukovode lokalni funkcioneri SNS-a generalni direktor Goran Đorđević i predsednik Nadzornog odbora Branislav Popović.

Pogon

Pogon | Foto: V. Pešić

Generalni direktor vranjskog “Vodovoda” Krsta Janjić (SPS) na Otvorenom danu za medije SPS-a novinarima je obznanio podatak da Pamučni kombinat “Jumko” za utrošenu vodu duguje čak 265 miliona dinara. Potvrdio je da se dugovi tekstilaca gomilaju godinama. U proteklih šest mesec i “Jumko” za vodu nije platio ni dinara. Rukovodstvo “Vodovoda” do skoro je bilo nemoćno, jer je tekstilni kombinat “Jumko” bio u postupku restrukturiranja, što je isključilo mogućnost podnošenja tužbi.
Iz “Jumka” su stigla obaveštenja da “Vodovod” ne može da zavrne slavine jer kombinat šije uniforma za srpsku vojsku i neke strane armade.
Vranjski “Vodovod” je u poslovnim nevoljama i zbog nenaplaćenih potraživanja od “Simpa”,koji premašuju 45 miliona dinara.

Fabrika nameštaja

Fabrika nameštaja "Simpo"| Foto: V. Pešić

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” Dejan Ilić (SPS) rekao je da “Simpo” za iznošenje smeća treba da namiri dug od 44 miliona, a “Jumko” 19,5 miliona dinara. Kompanija “Jumko” je dobila izvršne presude u korist “Komrada” na iznos od 18 miliona, dok je “Simpu” presuđeno da urgentno plati 29 miliona dinara.

Fabrika nameštaja

Fabrika nameštaja | Foto: V. Pešić

Ako je tačna tvrdnja državnog sekretara da “Simpo” bivšem predsedniku “Simpa” penzioneru Dragomiru Tomiću u Poslovnom centru u Beogradu i dalje plaća kancelariju, sekretaricu, vozača i troškove automobila, opravdano se postavlja pitanje kako nema pare za komunalije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP